TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cronici din San Francisco PH-ARM-CRODSF-12-N-001
Vezi
galerie

Cronici din San Francisco

de Armistead Maupin

Titlu apărut în colecția Romane la Philobia

Id: #226749

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În anii ’70, Mary Ann Singleton, provinciala naivă din Ohio, ajunge la San Francisco, unde trebuie să renunţe rapid la provincialism şi la reflexele educaţiei puritane. Închiriază o cameră în Barbary Lane la numărul 28, într-un complex deţinut de o proprietară excentrică - de fapt un transsexual – pasionată de marijuana.

Mary Ann se împrieteneşte cu toţi ceilalţi locatari: Mona – hipiota bisexuală, Brian – un heterosexual fustangiu, Norman – sinistrul locuitor al mansardei complexului, şi cu Michael, un homosexual arătos cunoscut prietenilor drept Mouse (de la Mickey Mouse).
Apar pe parcurs şi alţi prieteni care o însoţesc pe Mary Ann în aventurile sale din San Francisco: un businessman arogant, pretenţios şi misogin, un sexagenar alcoolic, un fotomodel alb care îşi schimbă culoarea pielii în negru pentru pentru a avea mai mult succes, etc.

Autorul ştie să aducă în scenă lovituri de teatru, să provoace neînţelegeri, revelaţii senzaţionale şi suspans. Cititorul este plimbat dintr-o lume în alta cu aparentă frivolitate, dar în spatele acestei lejerităţi se ascunde efervescenţa Americii, cu bunele şi relele ei.

Autorul, Armistead Maupin, este gay, iar personajele homosexuale din Cronici sunt aidoma celor hetero, poate ca o consecinţă a atmosferei de perfectă toleranţă din San Francisco, una care nu-i singularizează prin adversitate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Armistead Maupin

Traducător: Cristina Rusu, Liviu Dascălu

Data apariției: 2012

Titlu original: Tales of the City

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 430

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Philobia

Teme: sexualitate