TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Picnic la marginea drumului
Vezi
galerie

Picnic la marginea drumului

de Arkadi Strugațki, Boris Strugațki

Titlu apărut în colecția Armada Clasic la Nemira

Id: #375329

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul care i-a facut celebri în lume pe frații Strugațki și datorită capodoperei Călăuza de Andrei Tarkovski


Red Schuhart este călăuză. O forță necunoscută îl împinge pe acest inadaptat să se aventureze ilegal în Zonă, în căutarea obiectelor misterioase lăsate de vizitatori din altă lume. Zona, care determină până și natura fiicei lui, îl obsedează. Însă de dragul fiicei ia hotărârea de a face o descindere tragică în adâncimi ostile.

 

Publicat după îndelungi eforturi în Uniunea Sovietică, Picnic la marginea drumului merge mai departe decât literatura SF. Alegorie politică bogată în implicații filosofice, cartea a devenit una dintre lecturile obligatorii ale omului de azi care își pune întrebări despre memorie, disperare și umanitate.

 

— Un picnic. Închipuie‑ți o pădure, un drum, o poieniță. De pe drum vine o mașină și se oprește în poieniță. Din mașină ies tineri, apar sticle, coșuri cu mâncare, fete, tranzistori, foto și cineaparate. Se face un foc, se pun corturile, se dă drumul la muzică, iar dimineața o întind. Animalele, păsările, insectele, care toată noaptea au privit cu groază tot ce s‑a petrecut, ies din adăposturile lor. Și ce văd? Ulei de motor scurs pe iarbă, benzină vărsată, bujii și filtre de ulei aruncate ici‑colo. Peste tot zac cârpe, becuri arse, cineva a uitat o cheie. De pe apărătoarele de protecție ale roților s‑a scurs murdăria, care s‑a lipit de prin cine știe ce mlaștini… Și, bineînțeles, urme de foc, cotoare de mere, hârtii de la bomboane, cutii de conserve, sticle goale, o batistă, poate vreun briceag, ziare vechi și rupte, eventual și niște monede, flori veștejite din alte poienițe…

— Am înțeles, zise Nunan. Un picnic la marginea drumului.

— Exact. Un picnic la marginea unui oarecare drum cosmic.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Arkadi Strugațki, Boris Strugațki

Traducător: Valerian Stoicescu

Data apariției: iulie 2021

Titlu original: Roadside Picnic

ISBN: 978-606-43-1177-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: absurd, aventură, societate

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,Tot ce știm este că Vizita a avut loc și singura dovadă (de necontestat, de altfel) a acestui lucru este Zona, cu toate misterele, capcanele și grozăviile ei. În decursul cîtorva decenii, Zona este ca......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O analiză convingătoare a comportamentului omului în prezența unei forțe supraomenești. […] Un roman care a câștigat lupta cu timpul și a rămas un clasic.

Publishers Weekly
Arkadi Strugațki
Arkadi Strugațki
Autor

Arkadi Strugațki (1925–1991) și Boris Strugațki (1933–2012) sunt unii dintre cei...

vezi autor
Boris Strugațki
Boris Strugațki
Autor

Boris Strugațki (1925–1991) și Arkadi Strugațki (1933–2012) sunt unii dintre cei...

vezi autor