TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bibliotecara de la Auschwitz (ed. 2020) RA-AGI-BDLAE2-20-N-001
Bibliotecara de la Auschwitz (ed. 2020)
Vezi
galerie

Bibliotecara de la Auschwitz (ed. 2020)

de Antonio G. Itubre

Titlu apărut în colecția Biblioteca Rao la RAO

Id: #312828

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanul redă întâmplările din viaţa Ditei, o copilă de 14 ani, care, în blocul 31 de la Auschwitz, a luat în grijă cele câteva cărţi interzise, folosite ca manuale de un grup de adulţi, "profesori" ai copiilor deportaţi.
Blocul 31 era o mică oază de linişte în interiorul lagărului de concentrare, întrucât aici Fredy Hirsch, un prizonier, a căpătat permisiunea să creeze un spaţiu rezervat copiilor, pe care acesta l-a transformat în şcoală.
Biblioteca Ditei este cea mai mică din istorie: opt cărţi, însă una dintre cele mai valoroase, întrucât ea îşi riscă viaţa pentru a-i ajuta pe ceilalţi ca, prin lectură, să poată evada din dura realitate.
Cititorul află, puţin câte puţin, nu numai povestea Ditei, ci şi pe aceea a celorlalţi supraveghetori şi profesori din blocul 31. Va descoperi Rezistenţa şi va înţelege cum acţiona aceasta şi, inevitabil, se va confrunta cu doctorul Moarte (Josef Mengele), care trece adesea prin blocul 31, în căutare de noi victime pentru experienţele sale macabre, dintre care unele sunt descrise, în detaliu, în carte.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Antonio G. Itubre

Data apariției: mai 2020

Titlu original: La bibliotecaria de Auschwitz

ISBN: 978-606-006-395-7

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 432

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: RAO

Teme: moarte, nazism