TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul din Nazaret HF-ANB-OMULDN-18-N-001
Vezi
galerie

Omul din Nazaret

de Anthony Burgess

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #253529

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Istoria lui Isus e una dintre acele narațiuni universale a căror fascinație crește odată cu trecerea timpului. Prin Omul din Nazaret, Anthony Burgess se alătură grupului select de artiști care au îmbogățit colecția de reprezentări ale personajului biblic. Cu harul lui de povestitor, cu stilul lui de o mare îndrăzneală și un rafinament rar, a dat o operă literară emoționantă și copleșitoare.

Apărut în 1979, la nici trei ani după scenariul pe care Burgess l-a scris pentru miniserialul de televiziune Isus din Nazaret, în regia lui Franco Zeffirelli, romanul reconstituie parcursul lui Isus într-un dialog permanent cu Scripturile — recunoaștem personajele, precum și o mare parte din întâmplări, dar intervin și elemente noi, explicații ce par să submineze narațiunea canonică. Cum sugerează chiar titlul, accentul cade pe omul din Nazaret, pe dimensiunea umană a lui Isus, pentru care divinul pare nu arareori o povară. Această preaomenească esență constituie aspectul cel mai convingător al romanului.

 

Pe copertă: Carl Bloch, Patimile lui Isus (detaliu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anthony Burgess

Traducător: Dana Crăciun

Data apariției: aprilie 2018

Titlu original: Man of Nazareth

ISBN: 978-606-779-348-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Personalitea lui Iisus Hristos este fără doar și poate cunoscută pe toate meridianele lumii. Fie că este considerat Fiul lui Dumnezeu, așa cum afirmă creștinii, fie că este văzut drept un alt profet î......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Marele artizan Burgess — la înălțime, ferm ancorat în Evanghelii și în istorie, dar surprinzând fără greș vorbirea oamenilor de rând și debordând de inventivitate îndrăzneață și de energie ficțională.”

Library Journal

„Isus al lui Burgess este o figurã puternică și elocventă, un dumnezeu-om care vorbește fără ocolișuri. Soldații lui sunt vulgari și obsceni. Ierusalimul său, periculos în îmbulzeala din perioada sărbătorii, este prezentat în tușe ferme. Proza îi este întotdeauna interesantă și plină de viață. Ar fi aproape imposibil sã ne imaginãm cã altcineva ar fi săvârșit o lucrare mai bună.”

Frank Kermode, New York Review of Books
Anthony Burgess
Anthony Burgess
Autor

Personalitatea complexă a scriitorului britanic ANTHONY BURGESS (25 februarie 19...

vezi autor