TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Billie PO-ANG-BILLIE-15-N-001
Billie
Vezi
galerie

Billie

de Anna Gavalda

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #240537

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Billie si Franck zac pe fundul unei prapastii, intr-o vagauna din Muntii Cevennes, iar Franck si-a pierdut cunostinta. Ca sa-si salveze cel mai bun prieten, alaturi de care a trecut prin lungul sir de peripetii ce a fost viata lor de pina atunci, Billie face singurul lucru care-i trece prin cap: ii tine stelutei sale norocoase o pledoarie insufletita, dezarmant de sincera si adesea ireverentioasa in favoarea prieteniei lor. Ii povesteste cum au reusit sa se scoata unul pe celalalt de pe fundul prapastiei care fusese copilaria lor din „lumea a patra”, marcata, pe de o parte, de un tata intolerant si cu idei extremiste si o mama abrutizata de bautura si, pe de alta, de mizeria unei vieti traite linga groapa de gunoi, intr-o familie abuziva si nepasatoare. Ii descrie micile explozii de fericire si frumusete aduse de muzica sau carti, dar si ranile de nevindecat provocate de oameni, capriciile si greselile fiecaruia si curajul de a-si lua viata in propriile miini, construind, cu o tandrete stingace si un umor exuberant, uneori deocheat, un manual de supravietuire prin iubire.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anna Gavalda

Traducător: Ada Tănasă

Data apariției: februarie 2015

ISBN: 978-973-46-5176-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 216

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict, iubire, supraviețuire

 

Opinii editoriale

"Billie, Billie a mea, aceasta micuta printesa a copilariei spulberate care-si croieste drum prin viata cu o pusca de vinatoare intr-o mina si fluturind Cu dragostea nu-i de glumit in cealalta, este cel mai frumos lucru care mi s-a intimplat in viata mea de scriitoare.”

Anna Gavalda

"Precizia, tandretea cu care isi trateaza personajele, simtul detaliului si un amestec naucitor de nostalgie si bucurie: iata calitatile ce fac din Anna Gavalda o scriitoare atit de rara.”

Le Figaro

"Exuberanta molipsitoare si bucuria copilareasca de a trai ale Annei Gavalda sunt irezistibile.”

Marie Claire
Anna Gavalda
Anna Gavalda
Autor

Anna Gavalda (n. 1970) este una dintre cele mai apreciate romanciere franceze co...

vezi autor