TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aş vrea să mă aştepte şi pe mine cineva 973-46-0499-6
Aş vrea să mă aştepte şi pe mine cineva
Vezi
galerie

Aş vrea să mă aştepte şi pe mine cineva

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

de Anna Gavalda

19 22 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 22.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Aş vrea să mă aştepte şi pe mine cineva de Anna Gavalda apărută la editura Polirom

Fiecare povestire din  vrea   aștepte și pe mine cineva este astfel gandită încat soarta fiecărui personaj  se decidă într-un unic moment crucial. În Evenimentul zilei agentul comercial Jean-Pierre nu află de consecințele catastrofale ale unui moment de neatenție decât a două zi, din paginile ziarului Le Figaro. Personajul feminin central din Catgut își decide singur viitorul în cele câteva secunde urmând unui incident traumatic. Iar când străinul misterios din Mici obiceiuri de pe Saint-Germain își verifică mesajele telefonice în timpul primei lor întalnirieroina hotărăște  întrerupă sec o foarte posibilă și promițătoare aventură amoroasă. Fiecare povestire este unică și proaspătă datorită abilității autoarei de a surprinde dragosteadorința sau singurătatea condensate tocmai în aceste momente definitorii de maximă claritate, al căror impact trezește în cititor regretul  lectură s-a terminat atât de repede.

extinde

Detalii produs

Autor: Anna Gavalda

Traducător: Raluca Baciu

Data apariției: 2006

ISBN: 973-46-0499-6

Copertă: Paperback

Număr pagini: 232

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Editura: Polirom

Titlu original: Je voudrais que quelqu'un m'attende quelque part

Pagini: 232

Limba: Română

Hârtie: 120g/m

Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
Ficțiune/ Literatură >> Proză scurtă
Speciale >> 9.000 de titluri sub 20 lei!
Cuvinte cheie:
literatură franceză, proză contemporană, feminitate, decizie, dragoste, dorinţă, singurătate

Opinii editoriale

"Povestirile nu se remarca prin performante stilistice, subiecte ingenioase sau rafinamente de gindire. (Ele sint) naratiuni ironice ori usor amare de intimplari aflate la limita faptului divers, portrete, conflicte epidermice, uneori aproape simple anecdote, precum povestirea „Mici intimplari de pe Saint-Germain” care deschide volumul. Dar scriitura este fluenta, dialogurile nu au nici o nota falsa, observatiile sint fine si patrunzatoare, iar personajele vii. Este suficient pentru ca lectura sa fie antrenanta si cele doua-trei povestiri mai grave si mai substantiale – „Ani de zile la rind”, „Catgut”, „Intimplarea zilei” – sa dea intregului ansamblu un aer de clasicitate."

februarie 2012, Timpul, nr. 2 - Mircea Gheorghe

"Daca titlul va sugereaza ca ar trebui sa tineti batistele la indemina pentru a sterge o lacrima, aminati gestul pentru alta carte! Mai bine puneti-va centura de siguranta, ca sa suportati impactul puternic al finalurilor neasteptate din cele douasprezece povestiri ale frantuzoaicei."

21 decembrie 2006, Cultura - Cristina Balinte

"Tema preferata a Annei Gavalda pare sa fie dragostea, sub toate formele sale: dorinta si dorul, lipsa dragostei, iubirea materna si amorurile din tinerete. As vrea sa ma astepte si pe mine cineva reuseste sa ne absoarba in aceste istorii personale, intime si pline de viata, care se citesc cu zimbetul pe buze, acel zimbet al identificarii complice cu personajele, unul dupa altul, pina la ultima pagina."

1 decembrie 2006, Cotidianul - Magdalena Colombet
Anna Gavalda
Anna Gavalda
autor

Anna Gavalda (n. 1970) este una dintre cele mai apreciate romanciere...

vezi autor

Opinia cititorilor