TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dragă Edward LI-ANN-DRAG0E-20-N-001
Dragă Edward
Vezi
galerie

Dragă Edward

de Ann Napolitano

Titlu apărut în colecția Buzz Books la Litera

Id: #308332

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Într-o dimineață de vară, Edward Adler, un puști în vârstă de doisprezece ani, se îmbarcă la bordul unui avion care pleacă de pe Aeroportul din Newark cu destinația Los Angeles, împreună cu fratele său mai mare, cu părinții lor și alți 183 de pasageri. Printre aceștia se numără un afacerist de succes de pe Wall Street, o tânără care se confruntă cu o sarcină neașteptată, un soldat rănit în Afghanistan, un magnat, o femeie care fuge de soțul ei posesiv.

 

Dar avionul se prăbușește, iar Edward este singurul supraviețuitor. Povestea lui captează atenția întregii țări, dar băiatul se luptă să-și găsească locul în lume după pierderea tragică a familiei sale. I se pare că a rămas pentru totdeauna legat de avionul acela și de pasagerii din el. Apoi face o descoperire neașteptată, care-l va ajuta să obțină răspunsurile la câteva întrebări esențiale: Cum înveți să o iei de la capăt, după ce ai pierdut totul? Cum înveți să-ți recapeți încrederea? Cum găsești sensul vieții?

 

Dragă Edward este, în același timp, o poveste despre maturizare, un portret multidimensional al unor personaje de neuitat și o ilustrare a căilor prin care o inimă frântă poate învăța din nou să iubească.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ann Napolitano

Traducător: Dana-Ligia Ilin

Data apariției: februarie 2020

Titlu original: Dear Edward

ISBN: 978-606-334-731-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: supraviețuire, curaj

 

Opinii editoriale

Noul roman al lui Ann Napolitano este cea mai bună poveste care are ca personaj principal un adolescent, de la Camera de Emma Donoghue încoaceși dacă va avea parte de aprecierea pe care o merită, va ajunge un fenomen literar: o narațiune remarcabilă, o scriitură impecabilă, o carte adevărată.

John Boyne, autorul cărții „Băiatul cu pijamale în dungi”

„Dragă Edward este acel gen rar de carte care îți frânge inima și ți-o reface, pe măsură ce înaintezi într-o lectură care te va lăsa profund schimbat în bine. Este un roman despre diferența infimă dintre a fi victima și a fi supraviețuitor, dintre a fi în viață și a trăi.

Jodi Picoult, autoarea cărții „O scânteie de viață”

Împletind trecutul cu prezentul într-o poveste frumoasăcaptivantă, despre mister, pierdere și miracol, Dragă Edward este o meditație pe tema supraviețuirii șimai important, a construirii unei vieți care  merite trăită. Este o carte despre iubire, speranțăgrijă față de ceilalți și toate momentele trecătoare ce ne aduc laolaltă.

Hannah Tinti

Cu ritmul său desăvârșit și cu imaginea perfectă de final, Dragă Edward reprezintă o lectură minunată. Este o analiză competentă și benefică cu privire la ce înseamnă nu doar  supraviețuieștici  trăiești cu adevărat.

Booklist

Un roman uluitor, despre curaj și despre legăturile umane care se creează după o pierdere inimaginabilă. Frumos scris, cu personaje atât de intense încât te lasă cu respirația tăiată și cu inima frântă – o lectură extraordinară.

Helen Simonson, autoarea bestsellerului „Dragostea târzie a doamnei Ali”

Mi-a plăcut nespus această carte. M-a făcut să râd și să plâng. De multe ori a trebuit să mă opresc după câte un paragraf ca să apreciez cum se cuvine măiestria scriiturii lui Ann Napolitano. Autoarea le prezintă cititorilor niște personaje de neuitat − Edward, prietena lui, Shay, și pasagerii din avion −, personaje de care știi că îți va fi dor imediat cum vei termina de citit ultima pagină a cărții. Superb!

Lily King
Ann Napolitano
Ann Napolitano
Autor

Ann Napolitano este autoarea romanelor A Good Hard Look și Within Arm’s Reach. E...

vezi autor