TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Perspective CV-AGD-PERSPE-17-N-001
Vezi
galerie

Perspective

de Anda Gabriela Doliș

Id: #247674

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Visul, introdus în roman ca element fantastic, irațional, abandonarea identității personajului narator ca una incertă, enigmatică, copilăria versus adolescenţă, prima văzută ca un spaţiu protector, din care se decupează definiţia fericirii („Fericirea este galopul necontenit al vieţii.“), a doua un univers angoasant, în care obsesia singurătăţii se instalează definitiv şi cu efecte ucigătoare, toate sunt temele sfâșietoare ale acestei cărți.


Într-o dimineață funebră, tânăra Arabelle pleacă să identifice cadavrul iubitului său sinucigaș, Jasper, pătrunzând astfel în universul dezolant al spitalului, spațiu ce găzduiește nu numai ravagiile provocate de boală, dar mai ales tristețea ultimă, moartea. Întâlnirea cu mama iubitului său și apoi înmormântarea provoacă în sufletul Arabellei o cascadă de trăiri ce frâng mai întâi percepția acesteia asupra realității, iar apoi însăși existența ei. Drama lui Jasper se lasă descifrată în continuare ca o succesiune de întâmplări nefaste, dispariția tatălui său fiind elementul declanșator al psihozei din care s-a putut elibera doar plecând înspre nicăieri și oriunde.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anda Gabriela Doliș

Data apariției: februarie 2017

ISBN: 978-606-588-937-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: copilărie, fericire, iubire

 

Opinii editoriale

Primul lucru care izbeşte la romanul Perspective e scrisul percutant, baroc, inventiv, cu fraze care arată o scriitoare pe deplin formată şi care stăpâneşte atât forma, cât şi fondul – şi asta într-o lume-n care milioane de grafomani se agită în amatorism, banalităţi disperante şi lipsa totală a simţului literar. Apoi, dacă afli că Anda Gabriela Doliş nu are decât 15 ani, încerci să rezişti stupefacţiei. Nu rezişti. Pentru că ne aflăm în faţa unui fenomen.

Răzvan Petrescu

Un roman scris alert, incisiv pe alocuri, analitic și psihologic peste tot ce anunță un prozator plin de perspective: Anda Gabriela Doliș.

Bedros Horasangian
Anda Gabriela Doliș
Anda Gabriela Doliș
Autor

Anda Gabriela Doliș (n. 13 februarie 2002) este elevă la Onești. De când se știe...

vezi autor