TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Valea Minunilor PO-AMT-VALEAM-15-N-001
Valea Minunilor
Vezi
galerie

Valea Minunilor

de Amy Tan

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #234625

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O poveste emoţionantă despre legăturile profunde dintre mame şi fiice, despre dorinţă şi amăgire, despre puterea neabătută a iubirii.

Shanghai, 1912. Violet Minturn este fiica privilegiată a patroanei celei mai exclusiviste case de curtezane din oraş. Dar, cînd dinastia Qing e răsturnată de la putere, Violet se vede despărţită de mama ei în urma unei înşelătorii, fiind obligată să devină „curtezană virgină”. Pe jumătate chinezoaică, pe jumătate americancă, Violet se zbate să-şi găsească locul în lumea orientală ori în cea occidentală. Abia în clipa în care va reuşi să-şi armonizeze cele două identităţi se va transforma într-o curtezană abilă, neîntrecută în arta seducţiei şi a amăgirii, deşi încă se luptă să înţeleagă cine este cu adevărat. Înapoi în timp, în 1897, la San Francisco, pe cînd avea doar şaisprezece ani, Lucia, mama lui Violet, se îndrăgosteşte de un pictor chinez şi viaţa i se schimbă pentru totdeauna. Silită să plece în Shanghai, va descoperi cu groază că iubitul ei nu este dispus să încalce tradiţia chineză pentru a-şi uni destinul cu al ei. Deşi trădate, cele două femei refuză să se plece în faţa sorţii şi aşteptărilor societăţii, luptînd cu îndîrjire pentru a redobîndi ceea ce le-a fost luat cu forţa: respect, un viitor sigur şi, mai presus de toate, dragostea pentru părinţii lor, pentru iubiţii lor şi pentru copiii lor.

Întinzîndu-se pe mai bine de patruzeci de ani şi pe două continente, Valea Minunilor reînvie lumea de mult pierdută a vechiului Shanghai prin evocarea intrigilor din casele de curtezane şi a destinelor străinilor din Concesiunea Internaţională.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amy Tan

Traducător: Ana-Maria Man

Data apariției: iulie 2015

Titlu original: The Valley of Amazement

ISBN: 978-973-46-4739-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 592

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, trădare

 

Opinii editoriale

„În noul ei roman, Amy Tan renunță la fugile realist-magice și intră în lumea dură a curtezanelor din Shanghai, explorîndu-i tandrețea și durerile.”

San Francisco Chronicle

„Iată un roman creat de o scriitoare care știe să evoce tirania simțămintelor, cu femei puternice, supraviețuitoare în ciuda obstacolelor vieții.”

The New York Times Book Review

„Amy Tan a creat un portret al Shanghaiului atît de incitant, încît îți trezește nostalgia unui oraș pe care nu-l vei cunoaște niciodată.”

The Boston Globe

Valea Minunilor oferî o viziune unică asupra unei lumi populate de o galerie de personaje fascinante.”

Financial Times