TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rime despre viaţă şi moarte HF-AMO-RIDVIM-11-P-001
Vezi
galerie

Rime despre viaţă şi moarte

de Amos Oz

Titlu apărut în colecția Seria de autor Amos Oz la Humanitas Fiction

Id: #203109

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Într-un Tel Aviv măcinat de nesiguranţă, un scriitor e invitat la un eveniment literar organizat cu prilejul apariţiei celui mai recent roman al său. Plictisit de laudele sforăitoare aduse de gazda evenimentului, scriitorul dă frâu liber imaginaţiei şi îi transformă pe cei prezenţi în sală în personaje ale unui roman improvizat, virtual, care se desfăşoară în paralel cu realitatea imediată. O chelneriţă voluptuoasă, un adolescent timid cu aspiraţii poetice, o femeie între două vârste însetată de cultură, o tânără frumoasă, dar timidă şi lipsită de şarm, un funcţionar bolnav care a câştigat la loterie, un bărbat în vârstă rămas fără slujbă, care locuieşte împreună cu mama sa într-o fostă spălătorie, un poet căzut în uitare, toţi contribuie, cu poveştile lor, la desăvârşirea unei opere nescrise, iar autorul ei ajunge să se întrebe, orgolios, dacă nu cumva oamenii întâlniţi la tot pasul nu trăiesc decât pentru a-i servi drept sursă de inspiraţie. Însă, pe măsură ce povestirea capătă contur, creatorul pierde controlul asupra lumii pe care credea că o stăpâneşte şi se vede prins într-o intrigă neprevăzută: dar dacă întâmplările şi replicile sunt, de fapt, reale, iar scriitorul doar înregistrează, purtând faimoasa oglindă stendhaliană de-a lungul propriului drum?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amos Oz

Traducător: Ioana Petridean

Data apariției: 2011

Titlu original: Haruzei Hahaim Vehamavet

ISBN: 9786060970231

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Debutând ca un pseudo-interviu cu un oarecare scriitor celebru, continuând ca un pseudo-eseu despre meandrele scrisului creativ și ale inspirației, transformându-se treptat într-o pseudo-ficțiune răma......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O capodoperă a punerii în relaţie a unor personaje trasate din linii fine, o fabulă ce aduce în discuţie teme precum sexul şi moartea, o scriitură plasată între universul ficţional al lui J.M. Coetzee şi cel al lui Milan Kundera.”

The Guardian

„Îmbinând ironia şi compasiunea, Amos Oz explorează unul dintre cele mai profunde şi incurabile defecte umane: nesiguranţa.”

The Jerusalem Post

„Această carte este o meditaţie asupra artei scrisului, a relaţiei dintre literatură şi viaţă, dintre viaţă şi moarte.”

The Scotsman
Amos Oz
Amos Oz
Autor

AMOS OZ (1939–2018) este cel mai important prozator și eseist israelian. S-a năs...

vezi autor