TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cutia neagră HF-AMO-CUTIAN-19-N-001
Vezi
galerie

Cutia neagră

de Amos Oz

Titlu apărut în colecția Seria de autor Amos Oz la Humanitas Fiction

Id: #264471

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Opera lui Amos Oz este tradusă în peste patruzeci de limbi. Romanul Cutia neagră a fost distins în Franţa, în 1988, cu Premiul Femina Étranger.

 

Plasându-şi romanul epistolar într-o societate israeliană aflată în continuă transformare, în anii '70 ai secolului trecut, Oz îl populează cu personaje pitoreşti şi eterogene: tineri hippie, locuitori tradiţionalişti ai kibbutzurilor, fanatici religioşi, extremişti, ale căror portrete sunt creionate cu umor şi inteligenţă.


Toate scrisorile din care este alcătuită Cutia neagră spun însă, direct sau indirect, povestea Ilanei Brandshteter, o femeie captivă în spaţiul sufocant dintre o iubire imposibilă, distructivă pentru fostul ei soţ, Alexander Ghideon, un reputat om de ştiinţă israelian stabilit în străinătate, şi o căsnicie stabilă, lipsită de pasiune cu un tânăr şters, Michel Sommo. Intriga şi personajele romanului gravitează în jurul Ilanei şi al lui Alex, ţesând legătura dintre ei şi ajutând la descifrarea cutiei negre a poveştii lor de dragoste, aflate acum la un pas de un sfârşit tragic.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amos Oz

Traducător: Marlena Braester

Data apariției: septembrie 2019

ISBN: 978-606-779-569-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 264

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: căsătorie, iubire, umor

 

Din blogul Cartepedia

Ana Popescu Ana Popescu

,,Roman epistolar de mare forţă spirituală, Cutia neagră ne prezintă vieţile mai multor oameni, legaţi între ei de existenţa unui singur personaj, Ilana. Scrisorile ei întreţesute cu telegrame avocăţeş......“

citește mai mult
Amos Oz
Amos Oz
Autor

AMOS OZ (1939–2018) este cel mai important prozator și eseist israelian. S-a năs...

vezi autor