TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Acid sulfuric

Amelie Nothomb
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul prezinta o umanitate cruda si plictisita, care isi procura senzatiile tari prin urmarirea unui reality show macabru: participantii sint luati...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0462-7
EAN-16: 973460462
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul prezinta o umanitate cruda si plictisita, care isi procura senzatiile tari prin urmarirea unui reality show macabru: participantii sint luati cu forta de pe strada si inchisi in ceea ce pare a fi copia exacta a unui lagar de concentrare nazist, dotat insa cu camere de luat vederi care filmeaza fiecare miscare a prizonierilor, pentru divertismentul milioanelor de telespectatori. Cele doua personaje centrale sint Pannonique (CKZ 114), una dintre victime, si Zdena, care joaca rolul de gardian al lagarului. Intre cele doua femei se creeaza o relatie foarte strinsa, bazata pe fascinatia obsesiva a uneia pentru cealalta si pe continua negociere a relatiilor de putere dintre ele. CKZ 114 trece de la interpretarea magistrala a rolului de victima supusa si neajutorata la asumarea unei misiuni de convingere a telespectatorilor sa opreasca jocul infernal, pe cind Zdena isi da seama ca talentul sau de a manevra oamenii si situatiile pentru propriul interes este mai limitat decit crezuse.

Autor: Amelie Nothomb
Traducător: Ada Tanasă
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Acide sulfurique
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, beletristică, reality-show, macabru, lagăr de concentrare, fascinaţie, obsesie
  • Amelie Nothomb Amelie Nothomb - Autor
    Amelie Nothomb s-a nascut in 1967 la Kobe (Japonia). Isi petrece primii trei ani de viata in Japonia, urmeaza China, SUA, Ban­gladesh, Birmania, Laos. Igiena asasinului (1992, Prix Rene-Fallet si Prix Alain-Four­nier), prima ei carte, s-a vindut in sute de mii...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

martie 2007, Avantaje - Daniela Pitrop-Nuţiu
"O poveste de cosmar imagineaza Amelie Nothomb in acest volum. In cadrul unui reality show macabru, participantii (alesi la intimplare din rindurile populatiei) sint deportati intr-un lagar de concentrare. Infernul prin care trec este transmis in direct la televiziune, iar publicul voteaza, pentru a-i desemna pe cei care urmeaza a fi executati. Lectura iti da fiori pe sira spinarii!"
24 februarie 2007, Suplimentul de cultură - Ana-Maria Onisei
"Cel mai recent roman al indecentei Amelie Nothomb e construit dupa aceeasi reteta ca si celelalte: se ia o idee excentrica, se plaseaza intr-un cadru contemporan si, pe alocuri, apocaliptic. Din mijlocul acestui decor, starile personajelor se revarsa fara indulgenta inspre cititor. Iar cind te astepti mai putin, totul e rasucit cu dibacie, slabiciunea devine forta si aparenta realitate. Cu alte cuvinte, Amelie Nothomb face ce face si asterne pe masa tot dileme ce tin de autocontrol si rasturnari de situatie dintre cele mai insolite."

Opinia cititorilor