TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Prea multă fericire

Alice Munro
Colecții/Serii: Clasici moderni. Litera
Un tată aflat în închisoare pentru că şi-a ucis copiii îi scrie soţiei despre revelaţia de a fi primit vizita lor dintr-o...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-741-188-1
Dimensiuni: 10,7x17,7 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

Prea multă fericire

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un tată aflat în închisoare pentru că şi-a ucis copiii îi scrie soţiei despre revelaţia de a fi primit vizita lor dintr-o altă dimensiune; în adolescenţă, un fiu îşi părăseşte aparent fără motiv familia şi ajunge să trăiască asemenea unui vagabond, dispreţuind valorile societăţii moderne; în secolul al nouăsprezecelea, Sofia Kovalevskaia, matematician şi scriitor talentat, se luptă cu efectele succesului asupra relaţiei de cuplu.

Eroii celor zece povestiri îndură pierderi, şocuri, dezamăgiri, revelaţii neplăcute despre propriul caracter şi totuşi merg mai departe, pentru că acesta este sensul vieţii. Undeva, prin întunericul în care înaintează, ei simt strălucirea intensă a fericirii, fie că este vorba despre fericirea trecută, despre cea care ar fi putut fi sau despre cea care îi aşteaptă.

Cu o voce narativă unică, Alice Munro se strecoară în labirintul întunecos al sufletului uman, dezvăluind secrete şi încordări interioare indescifrabile din exterior.

Data apariției: decembrie 2014
Editura: Litera
Titlu original: Too Much Happiness
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, literatură canadiană, eșec, iubire, închisoare, vagabond, cuplu, fericire
  • Alice Munro Alice Munro - Autor
    Alice Munro, scriitoare canadiană, a crescut în Wingham, Ontario, și a studiat la Universitatea Western Ontario. A publicat unsprezece volume de povestiri, precum și un roman și un volum de Selected Stories.  De-a lungul carierei sale a primit...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Despre carte - Ioana Opaiț
Cu adevărat surprinzătoare sunt naturaleţea emanată de proza lui Munro şi felul în care evenimentele brutale sau şocante pe care le prezintă se topesc în banal, în viaţa de fiecare zi.
Despre personaje - Elisabeta Lăsconi
Personajele par femei obişnuite, dar autoarea le desprinde încet-încet măştile care le-au acoperit chipul atât de bine încât se confundă cu el, dar în viaţa fiecăreia s-a petrecut ceva zguduitor, de cele mai multe ori în tăcere.
Sunday Times
„Cu dezvăluirile ei despre vremelnicia şi precaritatea existenţei confortabile de zi cu zi, această carte îţi dă fiori... o capodoperă a ficţiunii contemporane.”
The Times
„Cea mai recentă colecţie de proză scurtă a lui Alice Munro îi reafirmă intuiţia pătrunzătoare... Una dintre cele mai oneste şi mai exigente proze ale timpului nostru.”
Telegraph
„Alice Munro scrie cu o limpezime uimitoare, matematică, şi cu o minunată înţelegere a lucrurilor.”
The Scotsman
„Un stil deopotrivă calm şi deliberat, fluid, dar bine controlat, puternic, dar plin de compasiune, iată ceea ce dă profunzime privirii ei asupra condiţiei umane.”

Opinia cititorilor