TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fecioarele LI-ALM-FECIOA-21-N-001
Fecioarele
Vezi
galerie

Fecioarele

de Alex Michaelides

Titlu apărut în colecția Buzz Books la Litera

Id: #373317

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autorul bestsellerului internațional Pacienta tăcută le oferă cititorilor un thriller literar captivant care împletește mitologia greacă, psihologia, obsesia și crima

 

Edward Fosca e un ucigaș. În privința asta, Mariana n-are nici o îndoială. Dar Fosca e intangibil. Profesor de tragedie greacă la Cambridge, chipeș și charismatic, este adorat de colaboratori și de studenți deopotrivă – mai cu seamă de membrele unei societăți secrete cunoscute drept Fecioarele.


Mariana Andros este o psihoterapeută strălucită, dar aflată la limita echilibrului interior, care devine obsedată de grupul Fecioarelor atunci când o membră a acestuia, prietenă de-a lui Zoe, nepoata ei, este găsită moartă la Cambridge.


Ea însăși absolventă a acelei universități, Mariana bănuiește că dincolo de frumusețea idilică a clopotnițelor și turnurilor, dincolo de tradițiile străvechi se ascunde ceva sinistru. Și ajunge la convingerea că, în pofida alibiului său, Edward este vinovat de crimă. Dar de ce și-ar ucide profesorul una dintre studente? Și de ce revine el mereu la riturile asociate Persefonei, fecioara arhetipală, și la călătoria ei în lumea subterană?


Când e găsit un alt cadavru, obsesia psihoterapeutei de a dovedi vinovăția lui Fosca scapă de sub control, amenințând să-i distrugă credibilitatea și cele mai apropiate relații. Însă Mariana este hotărâtă să-l oprească pe ucigaș cu orice preț, chiar și acela al vieții sale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alex Michaelides

Traducător: Dana-Ligia Ilin

Data apariției: iulie 2021

Titlu original: The Maidens

ISBN: 978-606-33-7541-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: mitologie, anchetă, moarte, secret

 

Opinii editoriale

Cel mai important roman despre mediul universitar de la Istoria secretă a Donnei Tartt, plin până la vârful turlelor visătoare cu mister, crimă, emoție și o nostalgie dureroasă pentru tot ceea ce lăsăm în trecut – locuri, iubiți și sinele nostru din tinerețe. Milioanele de cititori care au apreciat Pacienta tăcută vor fi încântați să afle că Alex Michaelides ne surprinde iarăși cu o întorsătură de situație imposibil de anticipat.

Tony Parsons

Al doilea roman al lui Alex Michaelides, îndelung așteptat, iese în fine de sub tipar... Premisa Fecioarelor este seducătoare, iar firul narativ, irezistibil.

The New York Times

Alex Michaelides dă o lovitură decisivă cu acest al doilea roman. Fecioarele este un exemplu perfect de carte pe care n-o poți lăsa din mână.

David Baldacci

Alex a reușit aproape imposibilul întrecând Pacienta tăcută cu acest thriller literar irezistibil, care-și captivează cititorul de la începutul pasionant până la finalul sinistru.... O realizare de excepție.

Harriet Tyce

O lectură delicios de sumbră, absolut fascinantă, cu un deznodământ care m-a lăsat cu gura căscată. Mi-a plăcut chiar mai mult decât Pacienta tăcută, iar ăsta nu-i puțin lucru!

Lucy Foley

O cursă palpitantă, care-ți face inima să-ți sară din piept. Un triumf extraordinar.”

Stephen Fry
Alex Michaelides
Alex Michaelides
Autor

Alex Michaelides s-a născut în Cipru, tatăl său fiind grec-cipriot, iar mama eng...

vezi autor