TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sex, shopping și un roman HF-ADB-SESIUR-16-P-001
Vezi
galerie

Sex, shopping și un roman

de Alain de Botton

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #202532

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Sex, shopping și un roman este o poveste modernă despre dragostea din zilele noastre, scrisă în inconfundabilul şi seducatorul stil al lui Alain de Botton.

 

O diagramă a minții îndrăgostite, o formulă inedită a aventurii romantice, printre ingredientele căreia se regăsesc rock'n'rollul și filozofia, economia de piață și revistele glossy, curentele de modă și multă banalitate. Alain de Botton surprinde momentele universale ale vrăjirii și dezvrăjirii din acest parcurs romantic, punând întrebări despre sex, cumpărături, romane, tipologia sărutului, gelozie, iar Flaubert, Descartes, Platon, D.H. Lawrence, Rousseau, George Bernard Shaw sau Proust îi răspund printre rânduri.

 

Alice lucrează în publicitate, Eric – în domeniul bancar. În casa ei domneşte stilul vintage, iar în apartmentul lui – minimalismul monocrom. Ea are complexe, el este dezinvolt. Amândoi sunt însă tineri şi atraşi unul de altul, aşa că toate diferenţele dintre ei sunt argumente ale îndrăgostirii – un proces pe care scriitorul îl analizează stendhalian, îmbogăţindu-şi naraţiunea cu toate nuanţele unui eseu erudit, dar amuzant. Între cosmopolita Londră contemporană şi paradisul insulelor tropicale, povestea de dragoste a lui Alice şi Eric parcurge toate etapele imaginabile. La finalul ei, după ce binomul celor doi îndrăgostiţi tinde, pentru o scurtă vreme, spre un triunghi amoros, cititorul va trebui să tranşeze, alături de protagonişti, eterna dilemă a cuplului –„extremele se atrag”, sau „cin’ se-aseamănă se-adună”?

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alain de Botton

Coordonator: Denisa Comănescu

Traducător: Oana Cristescu

Data apariției: iulie 2023

ISBN: 978-606-097-283-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 300

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire

 

Opinii editoriale

„Numai un romancier de mare talent poate transforma întâmplările şi rutina dintr-o poveste de dragoste obişnuită într-un studiu rafinat despre iubire în lumea contemporană. Asta a făcut Alain de Botton.”

The Times

„Alain de Botton este un scriitor minunat, iar dacă sunteţi fascinaţi de singurătatea în doi şi de ceea ce se întâmplă în mintea personajelor unui cuplu, romanele lui sunt o încântare.”

Evening Standard

„Cărţile lui sunt nişte hibrizi originali, în care se îmbină romanul şi reveria filozofică.”

The Observer

„Cititorii lui Alain de Botton îşi vor aminti de Donald Barthelme şi de Julian Barnes, de filmele lui Woody Allen şi ale lui Eric Rohmer.”

The New York Times Book Review
Alain de Botton
Alain de Botton
Autor

Alain de Botton s-a născut în anul 1969, la Zürich. În 1977, familia lui se stab...

vezi autor
Denisa Comănescu
Denisa Comănescu
Coordonator

Absolventa a Facultatii de Filologie - sectia romana-engleza - a Universitatii d...

vezi autor