TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Inimă frântă
Vezi
galerie

Inimă frântă

de Akira Mizubayashi

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #375253

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Romanului Inimă frântă i-au fost decernate în anul 2020 Prix culture et bibliothèque pour tous, Prix de la ville de Deauville, Prix des lecteurs des écrivains du Sud și Prix des libraires


În toamna anului 1938, Rei are 11 ani, și nu bănuiește că întâlnirea lui Yu, tatăl lui, cu cei trei studenți chinezi, toți muzicieni amatori, veniți să repete un cvartet de Schubert, va fi întreruptă brutal de soldații japonezi. Până în acea clipă, copilul a crescut la adăpost de răul care pare să cuprindă tot mai mult întreaga lume. Dar din seara aceea, nu-și va mai revedea tatăl, și doar complicitatea locotenentului Kurokami îl salvează de o soartă și mai rea. Părinții adoptivi și a doua lui patrie, aflată la mii de kilometri distanță, îi oferă o nouă identitate și o nouă viață. Însă pentru Rei trecutul nu poate rămâne în urmă. Toate alegerile lui sunt încercări de recuperare a trecutului și de vindecare a rănilor. Iar partitura vieții lui se va suprapune, în cele din urmă, într-o armonie sublimă, cu destinele tuturor celor care l-au vegheat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Akira Mizubayashi

Traducător: Mădălina Ghiu

Data apariției: iunie 2021

Titlu original: Âme brisée

ISBN: 9786067798494

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

 

Opinii editoriale

„Un roman clasic. O poveste amplă și foarte emoționantă.”

Tahar Ben Jelloun

„Akira Mizubayashi combină, într-o proză atât de simplă, încât pare cristalină, naturalismul romanului francez și magia poveștilor japoneze. Cartea sa este un dar.”

L’Obs

„Este un roman despre muzică, despre moștenire spirituală, despre război, despre fidelitatea față de origini, despre prietenie, despre frumusețea tăcerii care urmează unei sonate de Schubert.”

Tahar Ben Jelloun, Le Point

„Noul roman al scriitorului japonez Akira Mizubayashi dezvăluie un limbaj poetic, muzical, tulburător și seducător. Un limbaj care știe să atingă prin delicatețea sa inima sufletelor noastre.”

RFI
Akira Mizubayashi
Akira Mizubayashi
Autor

Scriitorul și traducătorul japonez AKIRA MIZUBAYASHI s-a născut în 1951. După ce...

vezi autor