TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lumină în august AR-WIF-LUMINA-17-N-001
Vezi
galerie

Lumină în august

de William Faulkner

Titlu apărut în colecția Serie de autor William Faulkner la Art

Id: #248776

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Marele roman american al lui William Faulkner


Joe Christmas nu știe dacă e negru sau alb într-un sud al Statelor Unite în care simpla ambiguitate asupra apartenenței rasiale e de ajuns să te transforme într-un paria. El însuși trăiește când de o parte a acestei linii imaginare, când de cealaltă, urându-i pe albii care nu-l acceptă cu totul, dar și pe negrii cu care refuză să se identifice, într-o schizofrenie violentă care nu poate să sfârșească decât în furie oarbă și, în cele din urmă, în crimă.



Oamenii pe care-i întâlnește, părinți adoptivi bigoți, prostituate, răspopiți, flecari și fete bătrâne par cu toții blestemați să-și trăiască propria specie de nebunie. Povestea lui Christmas se pierde și se regăsește constant printre toate celelalte ale lor, care-o recompun de la distanțe diferite, când binevoitor, când cu maliție, într-un neîntrecut joc de perspective, care face din Faulkner un maestru și din Lumină în august o capodoperă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: William Faulkner

Traducător: Iulia Gorzo

Prefaţator: C.E. Morgan

Data apariției: mai 2017

Titlu original: Light in August

ISBN: 978-606-710-470-7

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 520

Limbă: Română

Dimensiuni: 11,5x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: conflict, societate

 

Opinii editoriale

Magistrală.

Independent

Prin consimțământul universal al criticilor și cititorilor obișnuiți, Faulkner este recunoscut acum drept cel mai puternic romancier american al secolului, întrecându-i clar pe Hemingway și Fitzgerald.

„Prin consimțământul universal al criticilor și cititorilor obișnuiți, Faulkner este recunoscut acum drept cel mai puternic romancier american al secolului, întrecându-i clar pe Hemingway și Fitzgerald.” Harold Bloom - See more at: http://editura-art.ro/info/carte/lumina-in-august#sthash.rYEaNYRX.dpuf

Harold Bloom
William Faulkner
William Faulkner
Autor

William Cuthbert Falkner, cunoscut publicului ca William Faulkner, s-a născut în...

vezi autor