TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Vrăjitorul PO-VLN-VRJITO-11-N-001
Vrăjitorul
Vezi
galerie

Vrăjitorul

de Vladimir Nabokov

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #208011

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Vrăjitorul nuvela din care s-a născut Lolita : aceeași urmărire nemiloasă a obsesiei, aceleași ciocniri de gînduriaceleași culori ale nebuniei. Într-un parc, un bărbat care stă pe o banca vede o fetiță de 12-13 ani, pe patine cu roțile. E de ajuns pentru stirnirea patimii: lucid, atent la fiecare detaliu și pregătindu-și fiecare gest, bărbatul ajunge în casă fetei tată vitreg. Atingerea cea mare e din ce în ce mai aproape – nu se poate altfel, „vrăjitorul” trebuie  învingă, „vraja” trebuie  funcționeze.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vladimir Nabokov

Traducător: Luana Schidu

Data apariției: 2011

Titlu original: The Enchanter

ISBN: 978-973-46-1942-9

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 136

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: identitate, iubire

 

Opinii editoriale

"Ce a fost inainte de Lolita? Inainte de Lolita a fost Vrajitorul, o poveste despre nebunie si avanpremiera uneia dintre capodoperele literaturii universale, un produs al imaginatiei neobisnuite a lui Nabokov. Vrajitorul este un roman senzual, istoria teribila a unei pasiuni. Aceleasi personaje, aceleasi obsesii, acelasi decor: un barbat, in parc, pe o banca, pierdut in contemplarea unui peisaj irezistibil: o nimfeta pe rotile, anonima, frantuzoaica.
Vrajitorul este prima pulsatie inainte de Lolita, povestea care cu timpul va prinde, in taina, „gheare si aripi de roman”, un fel de nuvela pre-Lolita, scrisa in toamna anului 1939 la Paris, „o frumoasa bucata de proza ruseasca, precisa si lucida”, cum va spune Nabokov peste 20 de ani."

7 mai 2011, Suplimentul de cultură nr. 313 - Bogdan Romanciuc

"Stilist desavirsit si cu un rar intelect al expresivitatii, la Nabokov totul este incarcat de o lubricitate delicata, niciodata vulgara, perversitatea e indusa, pare mai degraba o fatalitate a limbajului sau o slabiciune a cititorului. Finalul este magistral, un adevarat „cinema instantaneu al dezmembrarii”. Vrajitorul este o Lolita in miniatura, toata esenta ei este aici, in acest recipient-bijuterie narativ tradus bine dar, din pacate, nu din originalul rusesc, ci din engleza."

26 aprilie 2011, Adevărul literar şi artistic - Marius Chivu

"Vrajitorul este o splendida povestire/nuvela/microroman, care dezvolta tema de baza a viitoarei Lolita. Obsesia unui barbat matur pentru o juna pubera si tertipurile prin care va ajunge sa o ia in posesie sint relatate cu poezie si rafinament. Idila este bine condusa, starile protagonistilor se succed intr-un ritm bine dozat, finalul este cu totul altul decit cel din Lolita. O proza de nota 10, dupa opinia mea. Daca ar fi sa fac o comparatie cu Thomas Mann, ar fi diferenta dintre Moarte la Venetia si Muntele vrajit. Proza scurta, si de aceasta data, se dovedeste ca are alte resurse si modalitati (incisive) de expresie."

22 aprilie 2011, Observator cultural nr. 572 - Cristina Manole

"Cartea lui Vladimir Nabokov este o poveste despre crima si pedeapsa, o istorie ce anticipeaza unul dintre cele mai mari romane ale secolului. ” 

Wall Street Journal

"Senzuala, plina de umor, inspaimintatoare, Vrajitorul este o capodopera a poeticii lui Nabokov si a limbajului fara perdea. ” 

Boston Herald

"Vrajitorul este o avanpremiera plina de senzualitate a Lolitei. Nu ai in fiecare zi ocazia sa citesti o asemenea carte, iar cind ea este un produs plin de farmec al imagina]iei neobisnuite a lui Nabokov, prilejul este cu atit mai rar.”  

USA Today

"Pagina cu pagina, Vrajitorul scoate la suprafata toata priceperea si aten]ia necesare unei adevarate opere literare si, nu-i nici o indoiala, isi va fermeca cititorii.” 

Listener
Vladimir Nabokov
Vladimir Nabokov
Autor

Vladimir Vladimirovici Nabokov (1899-1977) s-a născut la Sankt-Petersburg. În 19...

vezi autor