TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lucruri transparente PO-VLN-LUCRUT-20-N-001
Lucruri transparente
Vezi
galerie

Lucruri transparente

de Vladimir Nabokov

Titlu apărut în colecția Seria de autor „Vladimir Nabokov” la Polirom

Id: #309117

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Penultimul roman (1972) al lui Nabokov este dedicat, o dată în plus, puterii evocatoare a memoriei. „Lucrurile transparente” la care se referă titlul sunt, de fapt, oglinzi ale trecutului, mai mult decât ferestre spre acestacăci ceea ce caută eroul romanului, „Hugh, un tip nu prea rafinat din punct de vedere sentimental și nici un Personaj foarte bun”, este doar o iluzorie epifanie. 

Centrată în jurul a patru călătorii, toate având efecte dramatice, ale protagonistului din America sa natală în Elvețiaacțiunea romanului, cu amestecul de intrigă polițistă și un aparent interes pentru senzațional cunoscute din alte cărți ale lui Nabokov, este doar un pretext pentru o țesătură densă de aluzii literare și culturale, polemici deghizate și acrobații lingvistice.

„Cu cât mai important devine un subiect, cu atât încetează să mă intereseze. Unele dintre cele mai rodnice preocupări ale mele sunt peticele microscopice de culoare.” - Vladimir Nabokov

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vladimir Nabokov

Traducător: Anca Gabriela Sîrbu

Data apariției: martie 2020

Titlu original: Transparent Things

ISBN: 978-973-468-106-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: exil, identitate

 

Opinii editoriale

Lucruri transparente este poate cea mai bună carte din câte s-au scris până acum despre facerea și desfacerea ficțiunii... Iar Nabokov este într-adevăr un connaisseur, un student insațiabil al gustului pe care îl au și al felului în care ajung să fie resimțite micile evenimente mentale, cineva care poate să vorbească cu tact și autoritate unice despre deliciile amețitoare și jalnicele umilințe pe care le presupune munca de a fi autor.”

The Times Literary Supplement

„După ce și-a petrecut mare parte din viață construind Taj Mahalul, Nabokov a decis, la vârsta de șaptezeci și trei de ani – pentru propriul amuzament și, întâmplător, spre încântarea noastră –, să construiască și o replică îngroșată caricatural a marelui monument. Miniatura nu are nici o fisură, dar cele mai splendide trăsături ale magnificului model au fost ușor parodiate. Vedeți, parcă ar vrea să ne spună, că trecutul nu-i decât o joacă.”

The New York Times
Vladimir Nabokov
Vladimir Nabokov
Autor

Vladimir Vladimirovici Nabokov (1899-1977) s-a născut la Sankt-Petersburg. În 19...

vezi autor