TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Portretul lui Dorian Gray HF-OSW-PORLDG-21-N-001
Portretul lui Dorian Gray
Vezi
galerie

Portretul lui Dorian Gray

de Oscar Wilde

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #371805

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În momentul apariției (1890), Portretul lui Dorian Gray a fost un succes însoțit de un uriaș scandal. Scopul romanului, un strălucit puzzle, era să epateze mințile convenționale prin explorarea infi-nitelor relații dintre viață și artă. Analiză subtilă a societății victoriene târzii, dublată de o afirmare a principiilor estetismului și a teoriei frumosului ca valoare absolută, combinând elementele gotice cu cele ale prozei franceze decadente, Portretul lui Dorian Gray este unul dintre marile romane ale lumii, care a însemnat un punct de cotitură în istoria literaturii.

 

Subjugat de farmecul propriului portret, pictat de prietenul său Basil Hallward, Dorian Gray face un pact faustic, vânzându-și sufletul în schimbul frumuseții și tinereții veșnice. Sub influența lui Lord Henry Wotton, el ajunge să ducă o viață dublă, dedicându-se tuturor plăcerilor interzise, dar păstrând aparențele unei vieți respectabile. În timp ce se afundă în această existență promiscuă, Dorian rămâne neatins de semnele degradării fizice și morale, care însă încep să se ivească pe chipul său zugrăvit în tabloul lui Basil.

 

„Romanul meu e otrăvitor, dacă vreți, dar nu puteți nega că este perfect, iar perfecțiunea este ceea ce căutăm noi, artiștii.” — OSCAR WILDE

extinde
 

Detalii produs

Autor: Oscar Wilde

Traducător: Antoaneta Ralian

Prefaţator: Mihaela Anghelescu Irimia

Data apariției: aprilie 2021

Titlu original: The Picture of Dorian Gray

ISBN: 978-606-779-811-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, conflict, secret, succes

 

Opinii editoriale

„Bineînțeles, o mare operă de artă ridică în mod inevitabil pe cât de multe întrebări, pe atât de multe răspunsuri. De aceea, Portretul lui Dorian Gray rămâne o operă clasică, o carte la care se întorc generații după generații.”

The Washington Post

„Oscar Wilde reușește să impună «o nouă formă» și adaugă o serie cu totul originală de probleme acestei teme universale a tânărului care își vinde sufletul în schimbul tinereții veșnice.”

John M.L. Drew
Oscar Wilde
Oscar Wilde
Autor

Oscar Wilde (1854-1900) s-a născut la Dublin, însă după încheierea studiilor la...

vezi autor
Antoaneta Ralian
Antoaneta Ralian
Traducător

Antoaneta Ralian (n. 24 mai 1924 - m. 26 noiembrie 2015), absolventă a Facultăţi...

vezi autor