TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cinci săptămâni în balon CA-JUV-CINSNB-21-P-001
Cinci săptămâni în balon
Vezi
galerie

Cinci săptămâni în balon

de Jules Verne

Titlu apărut în colecția Cărțile elevului smart la Cartex

Id: #372860

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Unul dintre primele romane ale lui Jules Verne, Cinci săptămâni în balon, a fost o reușită comercială încă din primele zile de la ediția princeps, cea în format mic din ianuarie 1863. Cartea în format mare în 8 (octavo) a fost pusă în vânzare pe 5 decembrie 1965, bucurându-se de o primire publică entuziastă. Este primul roman în care Jules Verne mixează ingredientele ficționale care l-au făcut repede celebru: povestiri pline de aventuri și descrieri geografice, istorice și tehnologice.


Cinci săptămâni în balon oferă cititorilor o viziune extraordinară asupra Africii, teritoriu puțin cunoscut europenilor la începutul secolului al XIX-lea. Omul de știință Samuel Ferguson pune la cale o călătorie de cinci săptămâni pe continentul african, pentru a descoperi izvoarele Nilului. În acest periplu îl însoțesc vânătorul Richard „Dick“ Kennedy și servitorul Joe. Balonul eșuează înainte de final, dar ajunge suficient de departe pentru a aduce protagoniștii pe tărâmuri prietenoase, de unde se întorc în Anglia, încheindu-și fericit explorarea.


Multiplele lecturi de care a beneficiat una dintre cărțile-cult ale adolescentului universal validează statutul de roman-enciclopedie subsumând literar informații din geografie, istorie, biologie, fizică, chimie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jules Verne

Traducător: Michaela Buşoiu

Data apariției: aprilie 2021

Titlu original: Cinq semaines en ballon

ISBN: 9789731048598

Copertă: Paperback

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex

Teme: aventură

Jules Verne
Jules Verne
Autor

Jules Verne (1828-1905), scriitor francez, precursor al literaturii science-fict...

vezi autor