TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Călătorii cu Charley în căutarea Americii LI-JOS-CCCNCA-21-N-001
Călătorii cu Charley în căutarea Americii
Vezi
galerie

Călătorii cu Charley în căutarea Americii

de John Steinbeck

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #372907

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Premiul Nobel pentru Literatură 1962

Călătoria pe care John Steinbeck o face în jurul Statelor Unite ale Americii ar fi fost o călătorie solitară, dacă nu l-ar fi însoțit pudelul Charley; ar fi fost o călătorie de descoperire a Americii, dacă n-ar fi fost una de adio. În cele 10 000 de mile parcurse cu Rosinanta, camioneta sa, scriitorul ia contact cu realitatea țării și a națiunii despre care a scris, dar pe care admite că nu o cunoaște suficient. Asimilează pas cu pas marea diversitate a oamenilor, a culturilor locale și a modurilor de viață: de la cătunele uitate de lume la metropolele amețitoare; de la fermierul din New England preocupat de incertitudinea viitorului din perspectivă politică la localnicii din Maine care, din antipatie față de turiști, sunt în stare să le indice un traseu greșit.

Mai mult, anticipează marile probleme cu care omenirea urmează să se confrunte conștient abia peste decenii: consumul excesiv, acumularea de deșeuri, falia dintre decidenți și mase, depresia generată de tipare sociale și economice deșarte, dificultățile de adaptare la ritmul alert al tehnologizării.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John Steinbeck

Traducător: Valentina Georgescu

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-33-7196-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

Steinbeck scrie despre lucrurile pe care le descoperă și despre oamenii pe care-i întâlnește în pagini însuflețite de ritm, emoționante, schițând un portret al naturii umane în secolul XX greu de surprins de altcineva.

The Atlantic Monthly
John Steinbeck
John Steinbeck
Autor

John Ernst Steinbeck s-a născut la 27 februarie 1902 în Salinas, California. Înt...

vezi autor