TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Greața. Cuvintele RA-JES-GREAAC-20-N-001
Greața. Cuvintele
Vezi
galerie

Greața. Cuvintele

de Jean-Paul Sartre

Titlu apărut în colecția Rao clasic la RAO

Id: #323354

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman definitoriu pentru existențialismul filosofic transpus în literatură, scris sub forma unui jurnal găsit întâmplător de un editor și publicat în 1938, Greaţa ne relatează o perioadă din viața tânărului Antoine Roquentin petrecută în imaginarul port francez Bouville, considerat de critici a fi Le Havre, unde Sartre a predat filosofie la liceu înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Acolo, după o îndelungată călătorie în Indochina, Roquentin se retrage pentru a finaliza biografia unui anume marchiz de Rollebon, aristocrat implicat în politică în epoca Revoluției franceze. Roquentin începe să scrie acest jurnal pentru a înțelege mai bine starea de anxietate şi greaţă care-l acaparează uneori, întinzându-se şi cucerind totul în jurul său, inclusiv lucrurile în care obişnuia să găsească în trecut liniște ori plăcere.
Cuvintele este lucrarea autobiografică prin care Jean-Paul Sartre renunța în mod declarat la literatură, în 1964, același an în care refuza Premiul Nobel, considerând că aceasta este un surogat burghez al unei implicări reale în viață. Cuvintele a avut un succes imediat și răsunător.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jean-Paul Sartre

Traducător: Teodora Cristea, Marius Robescu

Data apariției: decembrie 2020

ISBN: 978-606-006-489-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 11,5x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: RAO

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,1. Anna Karenina/ Demonii/ În căutarea timpului pierdut/ Omul fără însușiri/ Ulise/ Zgomotul și furia Fiecare dintre aceste titluri poate fi încoronat drept cel mai "desăvârşit între desăvârşite"......“

citește mai mult
Jean-Paul Sartre
Jean-Paul Sartre
Autor

Jean-Paul Sartre (pe numele complet Jean-Paul Charles Aymard Sartre; n. 21 iunie...

vezi autor