TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Va veni focul BB-JAB-VA00VF-20-N-001
Va veni focul
Vezi
galerie

Va veni focul

de James Baldwin

Id: #308468

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Publicat în 1963 și devenit imediat bestseller, Va veni focul a galvanizat Statele Unite și a dat o voce puternică mișcării drepturilor civile, în plină formare. O evocare grăitoare a copilăriei petrecute în Harlem și, totodată, o examinare abrazivă a consecințelor nedreptății rasiale, această carte este un document extrem de personal și incitant.

Conține două „scrisori”, compuse la centenarul Proclamației de emancipare, care i-au încurajat pe americani, indiferent de culoarea pielii, să atace moștenirea îngrozitoare a rasismului.

Descrisă de The New York Times Book Review ca „predică, ultimatum, confesiune, depoziție, testament și cronică… toate într-o proză incandescentă, genială”, Va veni focul este un clasic al literaturii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: James Baldwin

Traducător: Elena Marcu

Data apariției: martie 2020

ISBN: 978-606-946-257-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 80

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

 

Opinii editoriale

"Cel mai bun eseu pe care l-am citit vreodată… iar Baldwin a refuzat să menajeze pe cineva. E deopotrivă direct și minunat. Nu pare să scrie pentru a convinge. Scrie dincolo de cititor."

Ta-Nehisi Coates

"Ca scriitor de eseuri polemice pe teme rasiale, James Baldwin nu are egal. De fapt, probabil că nici nu are o reală concurență. Rolul literar pe care și l-a asumat în mod deliberat și pe care l-a jucat cu o inteligență atât de sclipitoare este imposibil de imitat de orice alt scriitor."

The New York Review of Books
James Baldwin
James Baldwin
Autor

Născut în 1924 în Harlem, New York, James Baldwin este un romancier, eseist, dra...

vezi autor