TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Agonie şi extaz (2 volume) 978-973-46-5975-3
Vezi
galerie

Agonie şi extaz (2 volume)

de Irving Stone

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #243843

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Agonie și extaz a dat în 1965 titlul unei ecranizări celebre, în regia lui Carol Reed, cu Charlton Heston și Rex Harrison în rolurile principale.



Romanul Agonie și extaz își brodează povestea pe marginea vieții unui personaj celebru al artei europene: Michelangelo Buonarroti. Ca să ducă la bun sfârșit această neobișnuită biografie, Irving Stone a trăit o vreme în Italia, unde s-a documentat încercând să creeze fundalul unei epoci înfloritoare, Renașterea. Așa aflăm cum s-a școlit tânărul Michelangelo, cum a început să lucreze în marmură, cum a devenit apoi interesat de arhitectură și pictură. Biograful american nu ocolește nici detaliile amoroase ale vieții marelui artist renascentist, nici amănuntele legate de familia Medici sau relațiile, uneori conflictuale, cu unii dintre contemporanii săi: Leonardo da Vinci, Donatello, Botticelli, Rafael, papa Iulius al II-lea sau papa Leon al X-lea.

 

„Pentru Rafael, crearea unei opere de artă e o zi strălucitoare de primăvară în Campagna; pentru mine, e tramontana mugind la vale de pe culmile muntelui. Lucrez din zori până-n noapte, adeseori la lumina lumânării sau a lămpii cu ulei. Arta pentru mine e un chin, o agonie când merge rău, un extaz când merge bine; dar întotdeauna mă subjugă. Când termin o zi de lucru sunt ca o păstaie seacă. Tot ce-a fost în mine se află acum în marmură sau în frescă. Iată de ce n-am nimic de dat în altă parte.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Irving Stone

Traducător: Geo Dumitrescu, Liana Dobrescu

Data apariției: aprilie 2016

Titlu original: The Agony and the Ecstasy

ISBN: 978-973-46-5975-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1016

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: conflict, iubire, pasiune

 

Opinii editoriale

Irving Stone a schițat portretul artistului suprem. Agonie și extaz este imaginea uneia dintre cele mai uimitoare epoci ale omenirii.

The New York Times

Romanul lui Irving Stone este un obiect viu, ce vibrează prin spectacolul, strălucirea și dramatismul vieții.

Los Angeles Examiner
Irving Stone
Irving Stone
Autor

Irving Stone (1903-1989), pe numele adevărat Irving Tannenbaum, s-a născut în Sa...

vezi autor