TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Francisc de Assisi RA-HEH-FRANDA-15-N-001
Francisc de Assisi
Vezi
galerie

Francisc de Assisi

de Hermann Hesse

Titlu apărut în colecția Rao clasic la RAO

Id: #211234

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dragostea lui Hesse pentru Francisc de Assisi o cunoaștem din romanul său Peter Camenzind, căruia îi dedică în același an o mică monografie. „Despre un om modern nu am putea scrie așa, nota el după închiderea lucrării într-o scrisoare către redactor, dar aici trebuia să le redăm glasul unor martori de mult amuțiți, dintr-o periaodă îndepărtată.”

Hesse descrie povestea vieții acestui sfânt într-un stil anume ales de legenda transmisă din vremuri îndepărtate până la noi, așa cum a descoperit-o printre altele în biografia medievală a lui Francisc scrisă de Toma de Celano și în cele mai recente relatări ale lui Henry Thode și Paul Sabatier.

Timp de aproape 80 de ani, această mică monografie nu ne-a fost accesibilă, căci Hesse a decis curând după scrierea ei că este „o lucrare prea simplă, scrisă în entuziasmul tinereții, fără profunzime și plină de obrăznicie, un stil în care nu mă mai regăsesc”. În schimb, criticii au primit volumașul cu entuziasm.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hermann Hesse

Traducător: Graal Soft

Data apariției: iunie 2015

Titlu original: Franz von Assisi

ISBN: 978-606-609-882-3

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 11,5x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: RAO

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Lucrarea Francisc de Assisi este un scurt studiu monografic dedicat unuia dintre cei mai iubiți sfinți atât din Apus, cât și din Răsărit, izvorât din nețărmurita evlavie pe care autorul german i-a pur......“

citește mai mult
Hermann Hesse
Hermann Hesse
Autor

Hermann Hesse (2 iulie 1877 - 9 august 1962) s-a născut în Germania și a trăit î...

vezi autor