TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Familia Polaniecki (Carte pentru toți)
Familia Polaniecki (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Familia Polaniecki (Carte pentru toți)

de Henryk Sienkiewicz

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #376380

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cunoscut mai ales pentru romanele sale istorice, printre care celebrul Quo vadis, Henryk Sienkiewicz a scris și romane pe teme contemporane, unul dintre acestea fiind Familia Połaniecki, în care scriitorul înfățișează cu o simpatie vizibilă profilul unui „afacerist“ energic care, îmbogățindu-se, răscumpără moșia soției, reintră în rândurile proprietarilor funciari și își regăsește sensul vieții în ambianța fericirii familiale.

Modul de a prezenta dragostea este departe de maniera obișnuită în literatura polonă din secolul al XIX-lea. Personajul principal, Stanisław Połaniecki, este implicat în relații emoționale cu mai multe femei, ceea ce, totuși, nu-i provoacă mari conflicte interioare. Roman social și de moravuri, cu profunde introspecții psihologice, Familia Połaniecki este o scriere importantă a lui Henryk Sienkiewicz, autor distins cu Premiul Nobel „pentru meritele sale excepționale ca scriitor epic“.

 

… Romancierul împlinește cu mijloace discrete în roman o atmosferă bogată în tensiuni emoționale, sugerând totodată magistral imaginea societății varșoviene cu ajutorul personajelor satirice. Aceste valori, la care se adaugă cunoscuta îndemânare stilistică a lui Sienkiewicz, plasează Familia Połaniecki cu mult deasupra unei banale narațiuni moralizatoare. - Henryk Markiewicz

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Henryk Sienkiewicz

Traducător: Stan Velea

Data apariției: iulie 2021

ISBN: 9786063376504

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 928

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Henryk Sienkiewicz
Henryk Sienkiewicz
Autor

Henryk Sienkiewicz (1846−1916), unul dintre cei mai prolifici și mai faimoși scr...

vezi autor