TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Doamna Bovary (Ediţia 2007)

Gustave Flaubert
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
ISBN: 978-973-46-0747-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:
Doamna Bovary (Top 10+) Doamna Bovary (Top 10+) Gustave Flaubert

MAI MULTE DESPRE CARTE

Autor: Gustave Flaubert
Ediţie îngrijită de: Ioan Pânzaru
Traducător: D.T. Sarafoff
Prefaţator: Ioan Pânzaru
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Madame Bovary
Pagini: 440
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, roman clasic, viaţa în provincie, burghezie, adulter, poveste de dragoste, roman realist, caustic
 • Ioan Pânzaru
  Prefaţator, Ediţie îngrijită de
  Gustave Flaubert Gustave Flaubert - Autor
  Gustave Flaubert (1821-1880) este unul dintre cei mai importanți scriitori francezi din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Contemporan cu Charles Baudelaire și, la fel ca acesta, pivot al înnoirilor în literatură, Flaubert este influențat...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Gustave Flaubert
  Autor
  Ioan Pânzaru - Prefaţator, Ediţie îngrijită de
  Ioan Pânzaru (n. 15 octombrie 1950) este doctor in stiinte filologice, profesor la Catedra de Limba si Literatura Franceza din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti. Este membru fondator al Centrului de Studii Medievale al Universitatii din Bucuresti si membru al International Society of Arthurian Studies. A publicat volumele: Cercetare de estetica a oralitatii. Eseu despre cintecele de gesta (Editura Univers, 1989),...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

martie 2008, Tomis - Mădălin Roşioru
"Cu Doamna Bovary, tradusa si adnotata de misteriosul D.T. Sarafoff, Editura Polirom propune o abordare mai onesta a «clasicilor universali», din perspectiva traducerii literare, gratie proiectului initiat de universitarul Ioan Panzaru si realizat in urma lucrului cu mai multe echipe de studenti."
9 noiembrie 2011, Caţavencii - Cristian Teodorescu
"Daca, de fapt, nu Flaubert se strecoara in pielea doamnei Bovary, ci o obliga pe ea sa intre in pielea lui? Provinciala asta naiva, amintiti-va, are o imaginatie atit de puternica si de bogata, incit se lasa sedusa de lumea ei interioara. Si incearca sa-i gaseasca echivalent in lumea reala. Ghinionul ei e tocmai acest dar care o face sa metamorfozeze, in mintea ei, doi barbati mediocri carora le atribuie sentimente de care nici unul nu e in stare. Puterea ei de a transfigura realitatea se manifesta pe un material uman din care n-are ce scoate. E ca si cum un scriitor ar incerca sa metamorfozeze o lume populata de mediocritati si de caraghiosi intr-una a inteligentelor scapatoare si a personajelor de mare calibru, si care sa mai para si verosimila. Doamna Bovary e un Flaubert pe care lumea in care traieste il nefericeste, fiindca, oricit ar incerca s-o transfigureze, n-o poate altfel decit e."
Ioan Pânzaru
"Flaubert se opune in acelasi timp artei zise oficiale (si care era adesea doar un comentariu usor politizant al virtutilor burgheze), ca si nihilismului galagios al «boemei», adica al celor care aspirau in secret sa patrunda in oligocratia tiparului, contestind-o totodata. Doamna Bovary este rezultatul unei hotariri ostentative: pentru a le arata tuturor acestor domni ce inseamna arta, Flaubert va renunta la subiectele si forma pe care le considera adecvate unei gindiri superioare si pe care le ilustrase in Ispitirea Sfintului Anton, in favoarea celei mai umile materii: romanul, mai mult, adulterul, mai mult, faptul divers petrecut in provincie. Acestei substante infame, pe care el insusi o detesta si o dispretuieste, ii va aplica puterea artei celei mai inalte.”
Barbey d’Aurevilly
"Flaubert este un povestitor neobosit si inepuizabil, un descriptiv de o minutioasa subtilitate ale carui pagini nu se aseamana cu cele ale lui Stendhal si nici cu cele ale lui Balzac. El scrie despre viata de fiecare zi asa cum se scrie istoria – cu o severa raspundere.”
Gustave Flaubert
"Artistul trebuie sa fie in opera sa ca si divinitatea in creatie, invizibil si atotputernic; sa fie pretutindeni simtit, insa nicaieri vazut.”

Opinia cititorilor