TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestea unei coroane de oțel NE-GEC-POUCDO-08-N-001
Povestea unei coroane de oțel
Vezi
galerie

Povestea unei coroane de oțel

de George Coşbuc

Id: #366778

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Povestea unei coroane de oțel este o scriere cu titlu simbolic, consacrată evocării rolului jucat de regalitate în frământata epocă a războiului de independență față de Poarta otomană.

extinde
 

Detalii produs

Autor: George Coşbuc

Data apariției: ianuarie 2008

ISBN: 978-973-569-952-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,7x17,8 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: război, Monarhie

 

Opinii editoriale

„Povestea unei coroane de oțel, scriere semnificativă pentru creația în proză semnată de George Coșbuc, își menține nemodificată funcția educativ-patriotică pentru care a fost redactată acum mai bine de un secol.

Fără să aibă virtuți artistice deosebite, textul poate fi citit și astăzi cu plăcere și, mai mult, cu cert profit intelectual. O comparație a datelor selectate de scriitor pentru explicarea circumstanțelor politice și sociale ale evenimentelor care au dus la declanșarea ostilităților militare din anii 1877-1878, precum și a acelora care au permis, pe câmpul de luptă, câștigarea independenței României față de Poarta otomană, cu ultimele contribuții științifice în domeniu pune în evidență nu doar caracterul de excepție al documentării întreprinse de Coșbuc, ci și o rară capacitate de interpretare a faptelor din partea acestuia.

Cartea terminată în 1899, o formă reorganizată a materiei Războiului nostru pentru neatârnare, menită să sublinieze rolul jucat de instituția regalității în câștigarea independenței de stat a României, își confirmă încă, în ciuda trecerii timpului, valabilitatea.

O lectură modernă a textului se dovedește de asemenea utilă pentru identificarea istoriei unor scrieri ale marelui poet și pentru comentarea adecvată a modalităților sale de creație.

Gh. Chivu
George Coşbuc
George Coşbuc
Autor

George Coșbuc (1866–1918), se naşte în satul Hordon, judeţul Bistriţa-Năsăud....

vezi autor