TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Crimă și pedeapsă LI-FMD-CIPCCM-17-N-001
Crimă și pedeapsă
Vezi
galerie

Crimă și pedeapsă

de Feodor Mihailovici Dostoievski

Id: #249415

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Crimă și pedeapsă, capodopera lui Dostoievski, prezintă în prim-plan drama lui Raskolnikov, un fost student sărac și idealist care pune la cale o crimă cumplită, ce va zgudui orașul Sankt-Petersburg, atât pentru a-și rezolva problemele financiare, cât și din dorința de a-și demonstra sieși că este îndreptățit să o facă. Deși se consideră o persoană înzestrată cu calități deosebite și simte că decizia de a ucide este justificată, imediat după săvârșirea crimei, protagonistul se îmbolnăvește și are remușcări cu privire la acțiunile sale. Dostoievski analizează cauzele crimei, dilemele personajului său, felul în care Raskolnikov realizează treptat grozăvia comisă și dorința lui crescândă de a se confesa, pentru a scăpa de remușcări și a se mântui prin iubire și jertfă de sine. Profund și tulburător, romanul Crimă și pedeapsă a avut o influență hotărâtoare asupra ficțiunii secolului XX.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Feodor Mihailovici Dostoievski

Traducător: Ion Covaci

Data apariției: august 2022

ISBN: 978-606-33-9381-5

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 608

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: anchetă, iubire, societate

 

Opinii editoriale

Etalon al romanului dostoievskian, Crimă şi pedeapsă nu are nevoie de vreo recomandare specială din partea criticului, el se recomandă singur ca o capodoperă a literaturii ruse şi universale, receptată ca atare pretutindeni. [...] Prin problematica pe care o întruchipează, Raskolnikov a devenit arhetipul intelectualului înzestrat, protestatar ispitit de teoria supraomului, înstrăinat, în sensul modern al cuvântului, dar mai ales al celui care, săvâr­şind o crimă, îşi asumă, până la urmă, şi pedeapsa -ispăşire.

Albert Kovács

„Un scriitor al cărui interes se îndreaptă mai degrabă către condiţia umană mizeră, către păcat, viciu şi către hăurile poftei trupeşti şi ale patimii, decât către nobleţea sufletului şi a trupului.

Thomas Mann

Dostoievski este singurul psiholog de la care mai pot învăţa ceva.

Friedrich Nietzsche
Mari Clasici ai Literaturii
VIDEO
Feodor Mihailovici Dostoievski
Feodor Mihailovici Dostoievski
Autor

Feodor Mihailovici Dostoievski (1821-1881), unul dintre cei mai importanţi şi ma...

vezi autor