TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Douăsprezece scaune (Top 10+) PO-EPI-DOUST1-16-N-001
Douăsprezece scaune (Top 10+)
Vezi
galerie

Douăsprezece scaune (Top 10+)

de Ilya Ilf, Evgheni Petrov

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #245359

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O aventură a comediei, un „romant” în care lanțul confuziilor pare că nu se mai termină.
 
În Rusia sovietică a anului 1927, Ippolit Matveevici Vorobianinov, un nobil decăzut, în împrejurări nefericite, în ipostaza de funcţionar, află de la soacra lui, chiar înainte ca aceasta să-şi dea duhul, că bijuteriile familiei au fost ascunse, de teama bolşevicilor, în unul dintre cele douăsprezece scaune ale sufrageriei. Dar scaunele sunt confiscate de guvern după Revoluţie şi vândute bucată cu bucată. Întâmplarea îi stârneşte interesul marelui maestru al combinaţiilor Ostap Bender, care, sesizând o şansă aproape indecentă de îmbogăţire, îl convinge pe Vorobianinov să plece amîndoi în căutarea scaunelor. Drumurile îi poartă de la Moscova până în Caucaz şi au de-a face cu personaje dintre cele mai colorate, de la birocraţi sovietici oportunişti la vârstnicii supravieţuitori ai vechii orânduiri, care mai de care mai egoist, corupt sau incompetent, oferind astfel cititorilor de azi prilejul de a cunoaşte Rusia anilor ’20 şi de a savura una dintre cele mai reuşite satire scrise vreodată.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Ilya Ilf, Evgheni Petrov

Ediţie îngrijită de: Ana-Maria Brezuleanu

Traducător: Tudor Muşatescu

Data apariției: iulie 2016

Titlu original: Dvenadţat stuliev

ISBN: 978-973-46-6231-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: aventură, umor

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Atunci când mama soacră îți spune pe patul de moarte că a ascuns o comoară într-unul din cele 12 scaune din lemn de nuc, bineînțeles că primul tău gând este să-i onorezi amintirea ducând o viață îmbel......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Umorul lui Raymond Queneau, pe care-l admir, umorul lui Ilf si Petrov, umorul citorva autori de limba engleza precum Anthony Burgess sau Graham Greene, umorul tuturor acestora este al unei singure familii, o mare familie plina de talent.” 

Vladimir Nabokov

"O comedie a erorilor, o bufonada sprintara si vesela – un gen de literatura atit de rar pe intunecatul tarim sovietic.”

The New York Times Book Review