TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestiri erorice. Stejarul din Borzeşti CA-EUC-POESDB-21-N-001
Povestiri erorice. Stejarul din Borzeşti
Vezi
galerie

Povestiri erorice. Stejarul din Borzeşti

de Eusebiu Camilar

Titlu apărut în colecția Cărțile elevului smart la Cartex

Id: #372854

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Îmbinări între poveste, legendă și elemente de istorie consacrată, Povestirile eroice sunt construcții narative cu cheie morală. Așa cum folclorul românesc utilizează cu predilecție modele comportamentale cu valoare generală pentru a organiza o lume a satului, narațiunile lui Camilar ating aceeași coardă a sensibilității noastre la un prototip uman exemplar. Pentru că eroii săi sunt ghidați astfel încât să fie credibili pentru copiii (de vârstă școlară) aflați în căutare de super-eroi.

Cu toată această miză (înaltă și universal valabilă), ceea ce dă veridicitate este, paradoxal, nu acțiunea, ci comentariul auctorial cu caracter de filosofie a istoriei. Și încă „un detaliu“: libertatea de a fantaza. Expunerea riguroasă este completată cu „pauze“ pentru fantazare, în care cititorul le umple cu propria imaginație creatoare cu acțiune, dialog, identificare cu personajele sale.

Câteva generații au citit, înainte de căderea Comunismului, această carte sub imperiul unei evadări din cotidianul oprimat; alte câteva mii de copii de vârstă școlară s-au contaminat de militantismul patriotic al lui Eusebiu Camilar.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Eusebiu Camilar

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 9789731047447

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex

Teme: şcoală

Eusebiu Camilar
Eusebiu Camilar
Autor

Eusebiu Camilar (1910-1965), scriitor şi traducător, îşi face debutul în literat...

vezi autor