TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Grădina Raiului PO-ERH-GRDINR-14-N-001
Vezi
galerie

Grădina Raiului

de Ernest Hemingway

Titlu apărut în colecția Seria de autor Ernest Hemingway la Polirom

Id: #235653

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Publicat prima oară în 1986, la 25 de ani după moartea scriitorului, romanul Grădina Raiului s-a bucurat de un succes senzațional, ajungînd aproape imediat pe lista bestsellerurilor din acea perioadă.

 

Îmbinînd într-o manieră încîntătoare scenele încărcate de erotism, pasajele descriptive și reflecțiile asupra artei scriiturii, Grădina Raiului abordează una dintre temele predilecte ale literaturii universale: pierderea inocenței. Romanul relatează experiențele dezastruoase ale unui tînăr cuplu american din anii ’20, scriitorul David Bourne și soția sa, Catherine, aflat într-o lună de miere prelungită pe Riviera franceză. Căsnicia lor se destramă treptat pe măsură ce comportamentul sexual al lui Catherine devine tot mai excentric și jocurile erotice practicate de cei doi – tot mai periculoase, culminînd cu crearea unui triunghi sexual împreună cu Marita, o tînără bogată întîlnită într-o cafenea, de care ambii soți se simț atrași.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ernest Hemingway

Traducător: Ionuţ Chiva

Data apariției: iunie 2014

Titlu original: The Garden of Eden

ISBN: 978-973-46-4782-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: sexualitate

 

Opinii editoriale

Hemingway te face să simți farmecul unor aspecte mai mult sau mai puțin complexe ale vieții: fascinația relațiilor complicate, precizia vânătorii sau a unui simplu mic dejun, tensiunile unei intrigi sexuale... Pe scurt, un festin.

Chicago Tribune Books

Bestseller internațional la apariție, Gradina Raiului este povestea unui tânăr scriitor american și a incintatoarei sale soții, aflați în anii ’20 pe Coasta de Azur, pretându-se la un joc erotic, periculos, amoral. Un text încordat, cu serpentine, elegant și straniu, dar și foarte contemporan.

Time

Ernest Hemingway își ia bun-rămas: o carte emoționantă și lipsită de inhibiții, dar mai ales loială creatorului său și ei înseși, lipsită de știința întunericului ce avea să urmeze.

The Washington Post Book World
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Autor

Ernest Miller Hemingway (1899-1961) este unul dintre marii prozatori americani a...

vezi autor
Ionuţ Chiva
Ionuţ Chiva
Traducător

Ionuţ Chiva s-a născut la 24 septembrie 1978. Este membru al grupului Fracturi c...

vezi autor