TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dealurile verzi ale Africii PO-ERH-DEAVAA-16-N-001
Dealurile verzi ale Africii
Vezi
galerie

Dealurile verzi ale Africii

de Ernest Hemingway

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom, Seria de autor Ernest Hemingway la Polirom

Id: #246087

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

A doua mare operă autobiografică a lui Hemingway, Dealurile verzi ale Africii este descrierea unei călătorii de o lună în estul marelui continent, alături de soția sa, Pauline, în decembrie 1933.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ernest Hemingway

Traducător: Ionuţ Chiva

Data apariției: septembrie 2016

Titlu original: Green Hills of Africa

ISBN: 978-973-46-6429-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: aventură, identitate

 

Din blogul Cartepedia

Dan Andrei Rareș Dan Andrei Rareș

,,O carte incredibil de incorectă politic, o carte care, dacă s-ar scrie acum, ar trebui interzisă. Şi pe bună dreptate. Dealurile verzi e un jurnal african de vânătoare, lucru care azi cred că e şi il......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"În 1935, în momentul publicării volumului Dealurile verzi ale Africii, Ernest Hemingway avea o reputație literară de invidiat. Publicase deja două romane importante, The Sun Also Rises (1926) și A Farewell to Arms(1929), și trei colecții de proză scurtă. Cu puțin timp înainte, scrisese un alt volum non-fiction, Death în the Afternoon, dovadă că, la începutul anilor ’30, scriitorul american se află în plină perioadă de experiment cu această formă nouă, apropiată de jurnalism. Este momentul în care adoptă un cod estetic nou, încercînd să scrie o literature cît mai fidelă realității vieții personale. [...]"

Pariul lui Hemingway este acela de a stabili dacă forma dealurilor văzute sau mirosul animalului sacrificat pot fi (re)prezentate într-o manieră atît de fidelă realității încît să poată rivaliza cu o lucrare a imaginației. El este preocupat pînă la obsesie de felul în care propria subiectivitate modelează diferitele experiențe reale din viața sa.

ianuarie 2011, in Dilemateca - Dragoş Zetu

"Peisajele, oamenii, animalele, teama de eșec-totul este real într-un text autobiografic ce depășește așteptările ficțiunii. De la universul civilizației pe care o lasă în urmă, pînă la ariditatea savanei, Dealurile verzi ale Africii este o carte în întregime adevărată.” 

 

The Times Literary Supplement

"„Ernest Hemingway s-a dus în Africa să vâneze antilope kudu, dar și să le raspundă criticilor săi. Rezultatul acestei călătorii este Dealurile verzi ale Africii.” 

(New York Times

"La prima ei apariție, mulți au citit această carte pentru că nu văzuseră Africa sau pentru că voiau s-o revadă. Acum o citim ca să înțelegem complexele scriitorilor: faimă, bani și esec.” 

Brooklyn Daily Eagle
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Autor

Ernest Miller Hemingway (1899-1961) este unul dintre marii prozatori americani a...

vezi autor
Ionuţ Chiva
Ionuţ Chiva
Traducător

Ionuţ Chiva s-a născut la 24 septembrie 1978. Este membru al grupului Fracturi c...

vezi autor