TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cărăbuşul de aur şi alte povestiri (Top 10+) PO-EAP-CDAIAP-11-N-001
Cărăbuşul de aur şi alte povestiri (Top 10+)
Vezi
galerie

Cărăbuşul de aur şi alte povestiri (Top 10+)

de Edgar Allan Poe

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #204189

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul Cărăbușul de aur și alte povestiri aduce la un loc câteva dintre capodoperele narative ale lui Edgar Allan Poe. Fie  eroul este frămantat de o enigmă a cărei rezolvare va elucida misterul unei crime (Misterul lui Marie Roget), fie  protagonistul e ținut cu sufletul la gurăpus  rezolve mesaje încifrate și incilceli entomologice   afle taină unei comori (Cărăbușul de aur), povestirile scriitorului american au de fapt în comun atenția pe care o acordă cititorului. Precum în Zona crepusculară, cititorul este cel care înfruntă pericole, care își creează propriile ieșiri din situații imposibile și care, pană la urmă, are iluzia descoperirii tainei.

Cititorii vor regăși în volum celebrele Cărăbușul de aurButoiul de AmontilladoPisica neagrăÎngropat de viuScrisoarea furată etc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Edgar Allan Poe

Traducător: Liviu Cotrău

Data apariției: 2011

Titlu original: Collected Works of Edgar Allan Poe. Tales and Sketches. 1843–1849

ISBN: 978-973-46-2283-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: pericol

 

Opinii editoriale

"Volumul Carabusul de aur si alte povestiri (aparut recent in colectia Top 10 ) aduce impreuna lucrari mai mult sau mai putin cunoscute, ce ofera o viziune mai larga asupra ideilor dezvoltate de Poe (gasim, printre altele, umor, fantezie, grotesc, teroare, mister).
In final, atmosfera de mister ramine intacta; nu obtinem raspunsuri, ci doar mai multe intrebari decit la inceput."

10 ianuarie 2012, pe altIasi.ro - Elena Atudosiei

"Adevaratul inteles al nuvelelor lui Poe consta nu in ceea ce isi propun sa relateze. Multe dintre ele sint in mod declarativ vise; si, ca in cazul viselor, desi par absurde, efectul lor asupra emotiilor noastre este unul cit se poate de serios. Chiar si cele care pretind ca se inscriu in logica si precizia unor povestiri reale sint tot vise. Pogorirea in maelstrom este o metafora a ororii in fata virtejului moral de care, din cite stim din povestirile sale mai explicite, Poe avea, nu fara oarecare temei, o oarecare spaima reala ca va fi inghitit. Nimeni n-a inteles mai bine ca Poe ca, atit in fictiune, cit si in poezie, conteaza nu ceea ce spui, ci ceea ce-l faci pe cititor sa simta. Nimeni n-a inteles mai bine ca Poe ca pina si cel mai profund adevar psihologic poate fi redat prin fantastic.” 

Edmund Wilson
Edgar Allan Poe
Edgar Allan Poe
Autor

Edgar Allan Poe (1809‑1849) s‑a născut la Boston, Massachusetts. Şi‑a început st...

vezi autor