TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Condiţia umană LI-ANM-CONDIU-21-P-001
Condiţia umană
Vezi
galerie

Condiţia umană

de André Malraux

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #372894

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O carte la fel de actuală și de surprinzătoare acum ca la apariția sa, în 1933, Condiția umană anticipează lumea contemporană și dă viață sensului profund al avântului revoluționar. Relatare ficțională a unui episod crucial de la începuturile Revoluției Chineze, romanul oferă o pătrunzătoare analiză psihologică asupra spiritului revoluției politice. Încă din prima scenă, în care rebelul chinez Chen Ta-eul încearcă să-și depășească frământările sufletești pentru a duce la îndeplinire un asasinat, Malraux îmbină cu măiestrie acțiunile curajoase cu principiul existențial conform căruia schimbarea socială vine întotdeauna ca urmare a faptelor individuale.

Ca studiu al conspirației și conspiratorilor, al oamenilor prinși în vâltoarea disperată a ideologiilor, trădării, oportunității și liberului-arbitru, romanul lui André Malraux rămâne o operă neegalată până în ziua de azi.





Alte titluri pentru IonMihăileanu (traducator):
Speranţa (2021) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: André Malraux

Traducător: Ion Mihăileanu

Data apariției: aprilie 2021

Titlu original: La condition humaine

ISBN: 978-606-33-6699-4

Copertă: Paperback

Număr pagini: 384

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: comunism

 

Opinii editoriale

Oricât de importantă ar fi activitatea lui Malraux, totuși cărțile sale sunt acelea care ne emoționează și ne exaltă… Le redeschid deseori și întotdeauna pentru a afla acolo argumente frumoase de a iubi viața; și argumente de a prefera vieții renunțarea la viață; înnobilarea vieții prin dăruire și sacrificiu. În timp ce atâția alții sunt astăzi preocupați să înjosească umanismul, Malraux îl înalță în mod spontan, și cred că tinerii îi păstrează, ca și mine, recunoștință.

André Gide
André Malraux
André Malraux
Autor

André Malraux a fost scriitor, ziarist şi om politic francez. În anul 1905, pări...

vezi autor