TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Doamna de Monsoreau CO-ALD-DOAMDM-15-N-001
Doamna de Monsoreau
Vezi
galerie

Doamna de Monsoreau

de Alexandre Dumas

Titlu apărut în colecția Clasici ai literaturii universale la Corint

Id: #241200

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

"[Alexandre Dumas] îmbogățește sufletele, creierele, inteligența; el face să se nască setea de a citi; sapă în inima umană și apoi însămânțează. [...] Toate emoțiile patetice ale dramei, toate ironiile și toate profunzimile comediei, toate analizele romanului, toate intuițiile istoriei sunt adunate de acest uriaș și agil arhitect în opera sa surprinzătoare. Nu există tenebre în scrisul lui, nu există mister, nimic ascuns, enigmatic, tulburător; nimic din Dante, totul din Voltaire și din Moliere; peste tot doar strălucire, lumină, claritate. Calitățile sunt variate și numeroase. Scriitorului nu i-a lipsit nimic: nici lupta, care reprezintă datoria, nici succesul, care înseamnă fericirea."

Victor Hugo

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alexandre Dumas

Traducător: Constantin Ionescu Boeru

Data apariției: august 2015

Titlu original: La Dame de Monsoreau

ISBN: 978-606-8723-13-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 896

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: aventură

 

Opinii editoriale

„O uimitoare îmbinare de ființe şi de evenimente – un marchiz normand, o sclavă neagră, un hotelier din Valois, un suedez nebun după teatru, un subşef de birou literat, un profesor pasionat de istorie, o epocă romantică, o presă populară – a dat naştere celui mai mare povestitor din toate timpurile şi din toate țările.”

André Maurois

„Cu Dumas nu ai niciodată parte de odihnă, ba chiar trebuie să goneşti. […] Refuzând atât platitudinea burgheză, cât şi turnul de fildeş al celui ce se consider ales, el ne propune modelul arhaic al cavalerului în căutare de aventuri.”

Dominique Fernandez

„Dacă opera lui Dumas continuă să fie atât de prezentă (cărțile sale se găsesc permanent în orice librărie, şi nu numai în Franța), înseamnă că tehnica şi virtuozitatea scriitorului sunt fără îndoială apreciate şi astăzi, dar forța esențială a scrisului său vine din faptul că el a simțit cu putere sentimentele pe care le-a descris, iar această forță, această fericire de a trăi l-au ajutat să învingă timpul.”

Joseph Kessel
Alexandre Dumas
Alexandre Dumas
Autor

Alexandre Dumas (n. 24 iulie 1802, Villers-Cotterêts, Aisne - d. 5 decembrie 187...

vezi autor