TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Vulpea albastră

Sjon
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom. Actual
Anul 1883, Islanda. Cu puțin timp înaintea nopții polare, un bărbat, pastorul Baldur Skuggason, este atras ca prin farmec de o vulpe...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4897-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Anul 1883, Islanda. Cu puțin timp înaintea nopții polare, un bărbat, pastorul Baldur Skuggason, este atras ca prin farmec de o vulpe albastră în pustietatea înghețată. Destinul său se va intersecta cu cel al botanistului Friðrik B. Friðjonsson, care se pregătește să înmormânteze o tânără bolnavă de sindromul Down, salvată cu ani în urma dintr-un naufragiu. Din poveștile aparent disparate ale personajelor se întrupează un roman deopotrivă misterios și poetic, o parabolă despre creație și sacrificiu, un basm întunecat în care umorul și lirismul se împletesc strălucit, confirmând talentul literar al unui scriitor de talie internațională.

Romanul Vulpea albastră a fost laureat cu Premiul pentru literatură acordat de Consiliul Nordic, cea mai înaltă distincție literară nord-europeană.

Autor: Sjon
Traducător: Anca Băicoianu
Data apariției: septembrie 2014
Editura: Polirom
Pagini: 152
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Islanda, basm, lirism

Recenzii

Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz Vulpea albastră Ce m-a impresionat la romanul lui Sijon e uşurinţa cu care reuşeşte să creeze o atmosferă  memorabilă, prin fraze scurte, simple, fără a fi aforistice. Islanda anilor 1880 e schiţată în tuşe scurte, fine, dar mâna e sigură, asta e clar. Vulpea albastră...
Vezi mai mult
Vlad Zver Vlad Zver Vulpea albastră Când Moby Dick se pierde în apele înghețate islandeze devine vulpe albastră. O vulpe albastră vânată de un pastor. Pastorul Baldur. O fată care suferă de sindromul Down şi care este salvată de la un naufragiu pentru a muri câțiva ani mai târziu. Pe...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Björk
„Vulpea albastră e un roman magic.”
The Times
„Vulpea albastră își zugrăvește lumea în culori și detalii sclipitoare, precise, concrete, iar oamenii par misterioși, de nepătruns. Romanul e o parabolă, comică și lirică, despre natura lucrurilor.”
The Times Literary Supplement
„Sjon e ca o coțofană: ia mituri și povești din timpuri și locuri disparate și le țese laolaltă. Rezultatele nu sunt bizare – Sjon nu se ferește de adevărurile neplăcute, nici în lumea asta, nici pe tarâmul mitului – , iar în spatele narațiunilor jucăușe și aparent exuberante se află o inteligență extraordinară.”
The Independent
„Un roman translucid, în care cititorul simte cum, dincolo de suprafață, se mișcă lucruri stranii și luminoase, ce lasă în urmă o serie de mici capcane ascunse.”

Opinia cititorilor