TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cadre de război. Figurile umanului şi politicile suferinţei CC-JUB-CDRFUI-14-N-001
Cadre de război. Figurile umanului şi politicile suferinţei
Vezi
galerie

Cadre de război. Figurile umanului şi politicile suferinţei

de Judith Butler

Id: #237103

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

A spune că o viaţă poate fi vătămată sau că poate fi pierdută, distrusă sau sistematic neglijată până când ajunge să moară, înseamnă să subestimăm nu numai finitudinea ei (căci moartea este sigură), ci şi precaritatea ei (faptul că viaţa reclamă împlinirea diferitor condiţii sociale şi economice pentru a se conserva ca viaţă).

Precaritatea implică vieţuirea în societate, adică faptul că viaţa cuiva este întotdeauna, dintr-un anumit punct de vedere, în mâinile altuia. Ea implică expunerea atât în faţa celor pe care îi cunoaştem, cât şi în faţa celor pe care nu i cunoaştem; o dependenţă de oameni pe care îi cunoaştem, pe care abia dacă îi cunoaştem sau pe care nu îi cunoaştem deloc. Şi, invers, implică să fii afectat de expunerea şi de dependenţa faţă de alţii, mulţi dintre ei rămânând anonimi.

Acestea nu sunt neapărat relaţii de iubire, nici măcar de prietenie, ci constituie obligaţii faţă de alţii, pe care cel mai adesea nu ştim cum îi cheamă sau cine sunt şi care posedă ori nu însuşiri de familiaritate în raport cu un sens stabilit ca cine suntem „noi”.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Judith Butler

Traducător: Lelia Marcău

Data apariției: august 2014

ISBN: 978-606-17-0551-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 204

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa Cărţii de Ştiinţă

Teme: societate

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune
 

Din blogul Cartepedia

Sonia Wincentowicz Sonia Wincentowicz

,,Judith Butler, cunoscută pentru contribuțiile importante aduse filosofiei feministe și teoriei genurilor, analizează în volumul de eseuri Cadre de război. Figurile umanului și politicile suferinței fa......“

citește mai mult