TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Memoriile unui nebun. Noiembrie PO-GUF-MEMUNN-15-N-001
Memoriile unui nebun. Noiembrie
Vezi
galerie

Memoriile unui nebun. Noiembrie

de Gustave Flaubert

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #239950

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Aceste texte de tinerețe, pasionante, răscolitoare, străbătute de angoasa adolescenței și de fervoarea, dar și de spiritul autocritic ale celui care se știe predestinat literaturii, ne oferă o imagine captivantă, inedită, a scriiturii unuia dintre cei mai mari prozatori ai secolului al XIX-lea. 

Memoriile unui nebun, text aproape în întregime autobiografic, este jurnalul crizei sentimentale și existențiale prin care trece un adolescent exaltat, al primelor încercări și decepții amoroase și al drumului lung și dificil spre maturizare. Temele si o parte din personajele de aici vor fi dezvoltate apoi în romanele de maturitate, cu precădere în Educația sentimentală.

Inspirat din beția iubirii pe care Flaubert a cunoscut-o în brațele frumoasei Eulalie Foucaud, Noiembrie explorează natura dorinței și a erotismului și conflictul dintre nevoia de însingurare și foamea de afecțiune. Marie, personajul care adună la un loc energiile textului, este o tânără prostituată, o ființă de o senzualitate aparte, în care violența se unește neașteptat cu erotismul frust și care amintește de chipul ascuns al Emmei Bovary.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gustave Flaubert

Traducător: Nicolae Constantinescu

Data apariției: ianuarie 2015

Titlu original: Mémoires d'un fou. Novembre

ISBN: 978-973-46-5071-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, pasiune

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune
Speciale >> Scriitori francezi
 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna. ...“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Un nebun! Asta e ceva ce stârnește oroare. Tu ce ești, cititorule? În ce categorie te încadrezi – a proștilor sau a nebunilor? Dacă ți s-ar da să alegi, vanitatea te-ar împinge să o preferi pe ultima. Da, încă o dată întreb, la ce folosește o carte care nu este nici instructivă, nici amuzantă, nici științifică, nici filosofică, nici de agricultură, nici elegiacă, o carte care nu oferă nici o rețetă contra coșurilor ori contra puricilor, în care nu scrie nimic nici despre căile ferate, nici despre bursă, nici despre străfundurile sufletului omenesc, nici despre veșmintele din Evul Mediu, nici despre Dumnezeu, nici despre diavol, ci în care este vorba despre un nebun, adică despre lume, această mare neroadă care se rotește de secole în spațiu fără să facă un pas; și care urlă, căreia îi curg balele și apoi se sfâșie singură.”

Gustave Flaubert
Gustave Flaubert
Gustave Flaubert
Autor

Gustave Flaubert (1821-1880) este unul dintre cei mai importanți scriitori franc...

vezi autor