TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Luna ucigașă (Vol. 1) NE-NKJ-LUSVNV-15-N-001
Luna ucigașă (Vol. 1)
Vezi
galerie

Luna ucigașă (Vol. 1)

de N.K. Jemisin

Titlu apărut în colecția Nautilus Fantasy la Nemira

Id: #211476

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Orașul ardea sub lumina Lunii Visătoare


În străvechea cetate Gujaareh, pacea este legea supremă. Străjerii care mențin liniștea statutului, colectorii, se mișcă nevăzuți pe acoperișurile cetății, învăluiți de umbrele străzilor prăfuite ale orașului. Preoți ai Zeiței Viselor, datoria lor este să culeagă magia minților adormite și să o folosească mai departe pentru vindecare, alinare… și pentru uciderea celor crezuți corupți.

 

Dar atunci când o conspirație ia naștere chiar în marele templu din Gujaareh, Ehiru, cel mai faimos dintre colectorii orașului, trebuie să își reconsidere întreaga viață și misiune. Cineva, sau ceva, ucide visătorii în numele Zeiței, pândindu-și prada pe aleile orașului dar și în tărâmul viselor. Ehiru ajunge să o protejeze chiar pe femeia a cărei viață trebuia să o ia – altfel întregul oraș va fi devorat de război și de puterea magiei interzise.

 

Roman nominalizat la premiile Nebula și World Fantasy Award.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: N.K. Jemisin

Traducător: Silviu Genescu

Data apariției: mai 2015

Titlu original: The Killing Moon (Dreamblood #1)

ISBN: 978-606-758-178-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: magie

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,N.K Jemisin e autoarea a trei serii fantasy, ultima dintre ele abia începută anul trecut. Luna ucigașă, primul volum din seria Vise întunecate, e un fantasy provocator, dominat de o lume în care......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,În Gujareeh, un oraș credincios și dedicat Zeiței Viselor, se pare că a apărut un Secerător. Străjerii, paznicii viselor, cei care aduc liniștea morții în somn, Preoți ai Hananjei, sunt pe picior de r......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O lume construită atât de minunat încât citorul poate simți mirosul condimentelor, pe când povestea și personajele sunt atât de bine integrate în universul construit de autoare, încât nu le poți imagina luând naștere în oricare altă lume. Jemisin ne dovedește încă o dată că este unul dintre autorii importanți de pe scena science fiction și fantasy la nivel mondial.

Kate Elliott

Povestea, ce se petrece într-o lume inspirată de Africa și de Orientul Mijlociu, strălucește prin personajele ei remarcabile și proza fără cusur. Fanii lui Jemisin dar și cititorii lui China Miéville, Daniel Abraham și Mike Resnick vor fi cuceriți de atenția autoarei pentru detalii și bucuria de a spune povești, vizibilă în acest roman.

Publishers Weekly
N.K. Jemisin
N.K. Jemisin
Autor

N.K. Jemisin s-a născut în 1972 în Iowa City, dar a crescut în Mobile, Alabama,...

vezi autor