TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tărâmul celor fără umbră CV-HAT-TRMCFU-21-N-001
Vezi
galerie

Tărâmul celor fără umbră

de Hasan Ali Toptaș

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #373173

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Premiul pentru Roman „Yunus Nadi“ (1994)
Autor distins cu Premiul pentru Roman „Orhan Kemal“ (2005), cel mai mare premiu literar al Turciei

 

Într-un sat anatolian guvernat de legi străvechi, oamenii încep să dispară în mod inexplicabil. Poetic, enigmatic, pe alocuri coșmaresc, romanul lui Hasan Ali Toptaș dizolvă granițele narațiunii și construiește zone de trecere între lumi și personaje, ademenindu-l pe cititor în spiralele unui vis.

Un sat uitat de lume din Anatolia. Parcă desprinse de istorie, zilele se scurg ritmate de secrete și dispariții misterioase. Mai întâi se face nevăzut bărbierul, Cıngıl Nuri. Iar peste ani, când Nurı apare din senin fără să știe precis pe unde a rătăcit, se pierde fără urmă Güvercin, cea mai frumoasă fată din sat. Străzile freamătă de spaimă, muhtarul și străjerul răscolesc toată așezarea și seamănă teroare. Le trebuie un vinovat și îl găsesc în persoana unui tânăr cam bizar, fiul lui Cennet, care le devine țap ispășitor. Degeaba, însă. Muhtarul este cuprins de disperare, oamenii o iau razna și lumea lor pare să își iasă din matcă.

 

Un oraș fără nume, undeva, în Turcia. Prăvălia unui bărbier. Un bărbat intră și își așteaptă rândul la bărbierit, observându-i atent pe cei din jur. Amintește de romanul său neterminat, apoi ochii i se pierd în zare. Vocea îi renaște altundeva, într-un sat îndepărtat, în prăvălia altui bărbier, pe nume Cıngıl Nuri…

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hasan Ali Toptaș

Traducător: Anca-Maria Pănoiu

Data apariției: mai 2021

Titlu original: Gölgesizler

ISBN: 978-606-44-0885-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: absurd, anchetă, magie

 

Opinii editoriale

Toptaș poate fi considerat egalul lui Orhan Pamuk. Este un scriitor la fel de înzestrat.

The Sydney Morning Herald

Un Kafka oriental, îmbogățit cu calitățile literare ale misticii islamice. O capodoperă poetică a literaturii internaționale.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

O poveste postmodernă, inextricabilă. Narațiunea alunecă precum mercurul între vis, memorie și realitate… O lectură plină de mister, care te lasă perplex.

Financial Times

Toptaș este interesat de ceea ce îi aduce pe oameni împreună și de ceea ce îi dezbină, modelându-și perspectiva asupra prieteniei într-o alcătuire literară profundă și durabilă, care amintește de J.M. Coetzee.

Times Literary Supplement
Hasan Ali Toptaș
Hasan Ali Toptaș
Autor

Hasan Ali Toptaș (n. 1958) este unul dintre exponenții formelor noi în literatur...

vezi autor