TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Proiectul Morphem Vol.2 PA-BOM-PROIMV-19-N-002
Proiectul Morphem Vol.2
Vezi
galerie

Proiectul Morphem Vol.2

de Bogdan Marcu

Titlu apărut în colecția Science-Fiction - Editura Pavcon la Pavcon

Id: #307654

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un roman care începe ca o poveste de aventuri, transformându-se insinuant într-o superbă operă literară SF și de ficțiune istorică.

Publicat pentru prima oară în Statele Unite ale Americii, ”Proiectul Morphem” este rezultatul unui curs de scriere creativă organizat de Institutul de Film American din Los Angeles, absolvit de autor după doi ani de studii, transformând astfel un om de știință care a construit motoare de navete spațiale la NASA și în programul Space X, al lui Elon Musk, într-un strălucit scriitor de literatură SF.

Un roman SF cu un conținut SF care este, în esență, vectorul unei drame umane, Proiectul Morphem este un roman geopolitic în aceeași măsură în care este povestea unui om de știință consumat de propria lui invenție. Vânat de serviciile speciale ale mai multor țări, Matt Salagen, un inventator care și-a descoperit opera prin testări empirice, este adus la ruină de obsesia sa de a-și înțelege propria creație și, în același timp, devorat de evenimentele geopolitice contemporane.

Citind romanul, avem ocazia de a retrăi evenimentele din Decembrie 1989 din România, avem ocazia de a asista la discuțiile tensionate din anchetele FBI și CIA din domeniul spionajului militar și, în același timp, avem ocazia de a trăi, împreună cu protagoniștii Proiectului Morphem, contorsiunile sfârșitului războiului rece și începutul unui conflict nou, necruțător și incredibil de complex.

Deposedat de propria invenție, Matt Salagen deține cheia unei surse imense de enegie. La fel de imense, însă, sunt forțele ascunse care încearcă să-l stoarcă de secrete. O altă cheie secretă este o femeie fascinantă din trecutul lui Salagen, o poveste tristă de dragoste, pe care el o crede uitată, dar care e reflectată într-un mod inefabil în prezent. Salagen trebuie să-si reevalueze propria știință a morții și propriile loialități. Supraviețuirea lui ajunge să depindă de abilitatea sa de a străpunge cercul de umbre care îl împresoară tot mai strâns. Umbre. Inamici, spioni, prieteni, femei iubite: nimeni nu este cu adevărat cine se declară a fi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bogdan Marcu

Traducător: Ona Frantz

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-606-905-719-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 330

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pavcon

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Fantasy și SF
Speciale >> Booky Halloween