TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Îngropat de viu (Top 10+)

Sadegh Hedayat
Colecții/Serii: Top 10+
Firul roșu ce traversează prozele scurte grupate în volumul Îngropat de viu urmează un moment esențial al existenței:...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4689-0
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Firul roșu ce traversează prozele scurte grupate în volumul Îngropat de viu urmează un moment esențial al existenței: sfârșitul. Hedayat surprinde minuțios diversele avataruri ale morții: exasperările unui sinucigaș la care sfârșitul se încăpătânează să nu vină; tradiții și credințe condamnate la stingere, dar pe care, în secret și sfidând masurile de reprimare luate, unii adepți le fac din nou să strălucească; visuri sugrumate care nu mai mor; deșertăciunea jocurilor politice; conflicte casnice și căderea cortinei de viclenii când stăpânul casei revine pe picioarele lui de la groapă.

Cu luciditate scânteind obsesiv de sensuri, Hedayat vrea parcă să sfâșie valul de iluzii ce ne întunecă privirea, descoperind realitatea multiplă a renunțării la ființă.

Autor: Sadegh Hedayat
Traducător: Gheorghe Iorga
Data apariției: august 2014
Editura: Polirom
Pagini: 232
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
moarte, sinucigaș, politic, căsnicie
  • Sadegh Hedayat - Autor
    Sadegh Hedayat, cel mai mare prozator iranian modern, s-a nascut in 1903 la Teheran. Fiu al celebrului poet si critic Reza Quli Khan Hedayat, Sadegh Hedayat studiaza la Paris si intreprinde numeroase calatorii in Europa si in Orient. Se sinucide in 1951, in timpul unei vizite la Paris, cauzele gestului sau raminind pina astazi invaluite in mister.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

ANDREI Andrei Chirilă Îngropat de viu Suferința ca temă literară Indiferent de cultura în care ne-am născut, sentimentul suferinței este unul universal pentru ființa umană. Dacă dăm la o parte toate măștile cu care ne înconjurăm, vom găsi în fiecare dintre noi o poveste care ne poate arunca oricând în cele mai întunecate colțuri ale existenței. Fie că e vorba de conflictele casnice de zi cu zi, de tradiții, de răzbunare, de coșmarurile de care nu mai scăpăm sau de păcatul originar al primilor oameni, suferința e un motiv important care apare în viețile fiecăruia dintre noi marcând scurgerea timpului. Povestirile prozatorului iranian se...
Vezi mai mult

Opinia cititorilor