TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Culorile rîndunicii PO-MDP-CULORR-14-N-001
Culorile rîndunicii
Vezi
galerie

Culorile rîndunicii

de Marius Daniel Popescu

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #238128

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După succesul romanului său de debut, Simfonia lupului (distins cu Premiul Robert Walser, 2008), Marius Daniel Popescu revine în Culorile rîndunicii (Premiul Federal pentru Literatură, 2012; Prix de l’Inaperçu, 2012; premiul special al juriului în cadrul Grand Prix Littéraire du Web, 2012) la tematica şi stilul care l-au consacrat ca prozator.

Naraţiune contrapunctică şi fragmentară cu accente autobiografice, Culorile rîndunicii este construit ca un puzzle identitar alcătuit din locuri, oameni, gesturi şi poveşti, în care România şi Elveţia apar, simultan, ca „ţara de aici” şi „ţara de acolo”. Alternînd voci, spaţii, perspective şi epoci, "Culorile rîndunicii" este nu doar o cartografiere a identităţii pulverizate a scriitorului migrant, ci şi o meditaţie despre natura şi rostul literaturii, despre libertate şi constrîngere de ambele părţi ale Cortinei de Fier.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marius Daniel Popescu

Data apariției: octombrie 2014

ISBN: 978-973-46-4902-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: libertate

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune
 

Opinii editoriale

„Eu sînt un independent, un fel de sălbatic care nu se supune sistemului, la propriu și la figurat.”

Marius Daniel Popescu

„În Culorile rîndunicii se dezvăluie două surse de inspirație: anii de formare în România lui Ceaușescu, din care autorul lasă să se întrevadă amestecul de pretenție mesianică și înapoiere, și scrisul care îl preocupă în prezent.”

L’Humanite

„Pentru Marius Daniel Popescu, totul este materie literară: căderea unui tiran, dar și cardul de fidelitate de la supermarket, care îl răsplătește pe vajnicul cumpărător cu un set de douăzeci de cratițe: «Ies mereu în lume, unde subiectele nu lipsesc niciodată. Marea luptă a scriitorului ține de stil.»“

La Liberte
Marius Daniel Popescu
Marius Daniel Popescu
Autor

Marius Daniel Popescu s-a născut la Craiova, în 1963. Poet, frecventează cenaclu...

vezi autor