TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Chira Chiralina CA-PAI-CHIRAC-17-N-001
Chira Chiralina
Vezi
galerie

Chira Chiralina

de Panait Istrati

Titlu apărut în colecția Seria de autor Panait Istrati la Cartex

Id: #253122

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Chira Chiralina e prima mea operă și-mi rămâne scumpă între toate... Și poate că azi plângem amândoi pe ruinele unor nazuinti cari ne-au fost deopotrivă de scumpe...“ (Panait ISTRATI)

Tragică, romantică, exotică, fermecătoare, plină de aventuri și de pasiuni interzise, împletind viciul și virtutea, abjecția și noblețea, Chira Chiralina este una dintre cele mai tulburătoare scrieri din literatură română și o neobosită pledoarie pentru libertate.

Tânără Chira, ademenitoare și naivă, îndrăzneață și nesăbuită, își duce zilele alături de mamă ei în petreceri și răsfăț. Seară de seară, cu o nepăsare sporită parcă de apăsarea sorții, față își primește oaspeții într-un cadru sufocat de erotism, devenind, cu voie ori fără voie, idealul amăgitor al fratelui ei mai mic, Dragomir. Când, asemenea oricărei iluzii, Chira îi scăpa tânărului printre degete, acesta pornește pe urmele ei prin lumea cea mare, într-o călătorie care-i pervertește sufletul și-i îngenunchează spiritul. Odiseea levantină a căutării surorii iubite zugrăvește un prețios tablou al Orientului la mijloc de secol XIX și oferă impresionante lecții de viață. La capătul drumului, hoinarul Dragomir, înțelepțit, își transpune experiență pribegiei într-o poveste de o frumusețe răscolitoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Panait Istrati

Data apariției: 2017

ISBN: 978-973-104-740-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex

Teme: aventură, pasiune

Panait Istrati
Panait Istrati
Autor

Panait Istrati s-a născut în Brăila, ca fiu nelegitim al unei spălătorese, Joiţa...

vezi autor