TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul de flori cu barba de mătase LI-NIF-ODFCBD-21-N-001
Omul de flori cu barba de mătase
Vezi
galerie

Omul de flori cu barba de mătase

de Nicolae Filimon

Titlu apărut în colecția Lecturi școlare la Litera mică

Id: #371521

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

A fost odată ca niciodată, daca n-ar fi, nici că s-ar mai povesti, când lupii beau tutun şi urşii făceau săpun, de-şi ungeau femeile feţele şi uncheşii bărbile.

A fost odată un împărat mare şi tare. După ce bătu pre toţi împăraţii pământului şi le luă împărăţiile, se însură şi făcu trei fete: una cu soarele-n frunte, alta cu luna în spate, iar cea mai mică cu luceafărul de dimineaţă iarăşi în frunte; şi toate erau mai frumoase decât zânele munţilor şi ale pădurilor.


Aceste fete se duseră la scăldat şi intrară într-o baie de marmură; dar deodată se ridică o furtună pe cer şi le răpi pe câtetrele. Ajungând la urechile împăratului această întâmplare, i se tăie inima şi muri, lăsând pe împărăteasa văduvă.

Într-o zi, împărăteasa se apucă să măture prin casă, dar pe când mătura, îi sări un bob de piper în poală; ea luă bobul şi-l puse pe sobă, dar el sări şi de acolo iar în poala împărătesei. Văzând că nu poate scăpa de dânsul, îl înghiţi; şi aşa rămase grea şi născu un copil cu părul de aur.


Acest copil creştea în trei zile cât cresc alţi copii în treizeci de ani şi se făcu voinic ca brazii munţilor. Împărăteasa îl dete la dascăl de învăţă toate măiestriile lumii şi, temându-se ca să nu-l piardă, îi făcu o colivie de aur şi-l închise într-însa, dându-i jucării copilăreşti ca să-i treacă de urât.

 

În această colecţie sunt incluse 100 de titluri reprezentative din folclorul românesc şi din opera marilor scriitori români. Textele sunt recomandate spre lectură elevilor, conform programei şcolare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae Filimon

Ilustrator: Simion Zamșa, Elena Karachentseva

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-997-57-4959-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 16

Limbă: Română

Dimensiuni: 20,5x27 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: aventură, copilărie

Editura: Litera mică