TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dumbrava minunată MS-MIS-DUMBRM-13-N-001
Dumbrava minunată
Vezi
galerie

Dumbrava minunată

de Mihail Sadoveanu

Id: #236009

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Dumbrava minunată” este descrierea peripețiilor prin care a trecut o fetiță Lizuca și câinele ei Patrocle pe parcursul drumului pe care l-au străbătut de la casa fetiței până la casa bunicilor fetiței.

 

După moartea mamei Lizucăi , tatăl acesteia, domnul Vasilian, s-a recăsătorit cu o doamnă pe care o chema Maria Papazoglu și care nu o agrea deloc pe fetiță. Lizuca fusese crescută de bunicii ei din partea mamei, însa după căsătorie tatăl său a luat-o acasă și nu i-a mai dat voie să-și vadă bunicii, deoarece mama vitregă spunea că a fost prost crescută de bunici și nu a primit o educație corespunzatoare cu poziția lor socială.

 

Într-o zi în timp ce tatăl fetiței era plecat la București, mama vitregă a primit vizita a două doamne și mai târziu a unui domn locotenent Micus. Lizuca în timpul acestor vizite a intrat în salon și și-a băgat degetul în chiseaua cu dulceață. A fost certata de mama vitregă și apoi bătuta foarte rău de servitoare pentru acest gest.

 

Pentru că nu era prima oară când mânca bătaie, ci acest lucru se întâmpla în fiecare zi, Lizuca a considerat că este deajuns tot ce a pătimit de la moartea mamei ei și a rugat câinele să o însoțească la bunicii ei. S-au furișat din casă și au plecat în marea aventură care consta în traversarea dumbravei Buciumenei. Fetița știa din poveștile pe care i le spunea bunica că trebuie să lași un semn pe unde treci, așa că și-a umplut buzunarul cu cenușa pe care a lasat-o să curgă până s-a terminat. De aici înainte tot ce se întâmplă în povestire pare ireal deoarece, ca într-o poveste, florile vorbesc, animalele vorbesc și tot ce se întâmplă în dumbravă pare a fi dintr-o poveste.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihail Sadoveanu

Ilustrator: Dan Herford

Data apariției: 2013

ISBN: 978-606-93355-2-9

Copertă: Paperback

Număr pagini: 48

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 120g/m

Editura: Mihail Sadoveanu

 

Loc în topurile Cartepedia

Mihail Sadoveanu
Mihail Sadoveanu
Autor

Mihail Sadoveanu, scriitor, academician si om politic roman, s-a nascut pe 5 noi...

vezi autor