TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Alice în țara oglinzilor CA-LEC-ALINAO-20-N-001
Alice în țara oglinzilor
Vezi
galerie

Alice în țara oglinzilor

de Lewis Carroll

Titlu apărut în colecția Cărțile elevului smart la Cartex

Id: #323448

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Spunem frecvent despre Aventurile lui Alice (Alice în Țara Minunilor, publicată pentru întâia oară în 1865, și Dincolo de oglindă și ce a găsit Alice acolo, din 1871) că sunt unele dintre cele mai cunoscute texte ale literaturii pentru copii. Totuși, Lewis Carroll, autorul acestor cărți de ficțiune cu adresabilitate inițial juvenilă, a reușit să seducă și cititori adulți. Imaginației scriito­rului britanic i se recunosc de către istoria literaturii universale paternitatea pentru absurdul scenelor de ficțiune și fertilitatea acesteia pe teritoriul culturii moderne și contemporane.

 

Alice, personajul central din prozele lui Lewis Carroll, este unul dintre simbolurile cele mai circulate ale ultimului veac. Probabil, curiozitatea ca stare de spirit este cea care a mobilizat interesul atâtor generații de cititori, cei mai mulți copii, deci curioși „de la natură”. Alice își dorește atât de mult să vadă cum sunt alte lumi, încât nu reușește niciodată să-și reprime tentația și spune: „Hai să ne facem că…”. Ca și în cazul aventurii din Țara Minunilor, și în Alice în Țara Oglinzilor călătoria este potențată de oniric.

 

Copiii care vor citi textul lui Lewis Carroll pentru prima dată vor fi surprinși să afle că multe dintre elementele din desenul animat creat de Walt Disney în 1951 provin din acest al doilea roman și nu din primul: întâlnirea cu florile, Ciripoi și Ciripici, oul Humpty Dumpty etc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lewis Carroll

Traducător: Tanti Antoniu

Prefaţator: Lucian Pricop

Data apariției: decembrie 2020

ISBN: 978-973-104-929-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartex

Teme: aventură, copilărie, magie, prietenie

Lewis Carroll
Lewis Carroll
Autor

Lewis Carroll (1832–1898), pe numele său adevărat Charles Lutwidge Dodgson, s-a...

vezi autor