TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ultimul carnaval

Anna Maria Coderch, Victor Ieronim Stoichiţă
Subiectul prezentei carti il constituie imaginarul la sfarsit de veac. Nu sfarsitul secolului al XX-lea -- alte lucrari au abordat acest subiect in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1798-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Ultimul carnaval

MAI MULTE DESPRE CARTE

Subiectul prezentei carti il constituie imaginarul la sfarsit de veac. Nu sfarsitul secolului al XX-lea -- alte lucrari au abordat acest subiect in vartejul trecerii intr-un nou mileniu. Sfarsitul de veac tratat de aceasta carte nu este un sfarsit oarecare, ci acela care a fost martorul pieirii unei lumi si al nasterii alteia. Acest prag si aceasta trecere, cruciale pentru intelegerea lumii moderne, nu au o data precisa, ci se plaseaza undeva intre Revolutia de la 1789 si anul marcat in calendarul nostru drept "1800".

Cartea de fata nu este insa o istorie a unei tranzitii, ci a imaginarului ce-i apartine. Ea abordeaza nasterea modernitatii ca o ultima tresarire a ceea ce a constituit, sub forma Marii Sarbatori, vechiul rit al renasterii timpului, rit ce a atins atunci -- in pragul modernitatii, in jurul anului 1800 -- unul dintre momentele sale cele mai dificile, dar prin aceasta si deosebit de semnificative. Vom urmari, asadar, nasterea imaginarului modern ca un act si un proces de simbolica destramare a vechilor structuri culturale occidentale, act si proces de care deriziunea carnavalesca nu e cu totul straina.

(Victor Ieronim Stoichita, Anna Maria Coderch)


traducere de Delia Razdolescu

Autor: Anna Maria Coderch, Victor Ieronim Stoichiţă
Traducător: Delia Razdolescu
Data apariției: 2007
Editura: Humanitas
Titlu original: Ultimul carnaval
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
artă & spectacol, eseistică

Opinia cititorilor